Hatóanyag

nandrolonhexyloxyphenilpropionat

Kereskedelmi megnevezések:

Anador: 50 mg/ml Pharmacia Franciaország

Anadur: 50 mg/ml Kabi Pharmacia Németország, Ausztria, Pharmacia Belgium, Hollandia, Finnország, Leo,Spanyolország, Eczacibasi Törökország

Anadur: 250 mg/ml Leo Spanyolország, Lundbeck Dánia

Jellemzői

Nem túl gyakori szteroid. Ha használják, akkor általában a Deca-Durabolinhoz hasonló hatása miatt teszik. Kimondottan anabolikus hatása van, mely elősegíti a proteinszintézist. Ennél a szteroidnál kimondottan megnő a fehérjebevitel szükséglete, erre még a gyártó ismertetőjén is felhívja a figyelemet. Az Anadurtól nem számíthatunk gyors súly és izomnövekedésre, inkább egy lassan felszívódó jellemzőkkel, lassú, enyhe, de egyenletes izomnövekedést eredményez.

Főleg olyan szteroidkúrák mellé alkalmazzák, amik több hónapig tartanak. Sokan pszichikus javulásról számolnak be. Az ára rendkívűl magas, és nehéz hozzájutni.

Adagolása

Minden 10. napban 200 mg.

Mellékhatása

Vérnyomás-növekedés, csekély só és vízvisszatartás.


Anadur (nandronlone hexyloxyphenylpropionate) [by x-flies]

MárkanévHatóanyagtartalomKiszerelésGyártó
Anador25mg/ ml;2 ml am.Pharmacia FR
Anadur25, 50mg/ ml;1, 2ml amKabi Pharmacia G, A,
Anadur25mg/ ml;2 ml am.Eczacibasi TK
Anadur25mg/ ml;2 ml am.Lundbeck DK
Anadur(F.K.)25mg/ ml;2 ml am.Leo ES
Anadurin25mg/ ml;1 ml am.Xponei GR

Az Anadur kedvelt injektálható szteroid, kémiailag nandronlone hexyloxyphenylpropionate-ot tartalmaz. A hosszabb hatású nandrolonok közé tartozik, hatásában pedig hasonlít az állatorvosi célra gyártott Laurabolinhoz. Egyetlen injekció a szervezetben közel négy hétig fejti ki hatását, ami ismételten a nandrolon-lauráthoz hasonló. Noha ilyen sokáig aktív, csekély hatóanyagtartalma miatt a sportolók általában heti rendszerességgel injekciózzák.
Legerősebb formája 50mg/ml, ezt hetente kétszer-háromszor 100-150 mg (2-3 ml) adagokban használják- Ez az adagolás biztosítja a lassú, egyenletes, jó minőségű
izomzat felépülését a nandrolon észtereknek köszönhetően. Mivel a szer lassan fejti ki a hatását, sokáig kell várni, hogy a vér hormonszintje elérje a maximumát. Az Anadur hatására bekövetkező gyarapodás így általában csak három-négy hét elmúltával érzékelhető, ebből kifolyólag alkalmas hosszabb, akár 10-12 hetes kúrákra is.

Az Anadur mellékhatásai a többi nandrolonéhoz hasonlóak. Az ösztrogénszint enyhe emelkedése miatt a vízvisszatartás és a gynecomastia (nőiesedés) csak az arra érzékenyeknél jelenthet problémát. Nem minden esetben szükséges tehát anti-ösztrogéneket, például Nolvadexet használni a kúra ideje alatt. Ez a vegyület viszont részt vesz az 5-a-redukár enzimmel kapcsolatos átalakulásokban – ez az enzim alakítja át a tesztoszteront dihidro-tesztoszteronná. Ez esetben azonban a termék a dihidro-nandrolon, amelynek androgén hatása kisebb az eredeti nandrolonnál – ebből kifolyólag az androgén mellékhatások gyengébbek ennél a vegyületnél. A nők különösen kedvelik a nandrolon-készítményeket, mivel alacsony dózisban szedve ritkán jelentkeznek az elférfiasodás tünetei. Mivel azonban az
androgénhatások a használat során egyre inkább jelentkeznek, még a nandrolon esetében is rövidebb hatóidejű készítmények, például a Durabolin gyakorlatilag jobb megoldásnak tűnik sportoló hölgyek esetében (a felhasználó számára nagyobb lehetőséget nyújt a vér hormonszintjének ellenőrzésére). Azok a nők, akik mégis használják a szert, tíznaponta 50-100 mg-os adagokat tartanak hatásosnak.

Az Anadur jó alapszteroid, amely kiválóan kombinálható számos más szerrel. Tömegnövelési kúrához kiegészítőként alkalmazott Anadrol 50 vagy Dianabol nagyon hatékony lehet. Ez a kúra kivételes izomtömeg-növekedést eredményez, emellett a felhasználó képes szűk határok között tartani a tabletta adagját. Három vagy négy Diabolon tabletta 15-20 mg) illetve egy vagy két Anadrol 50 (50-100 mg) heti 200 mg Anadur alkalmazása mellett nagyon jó eredményekhez vezet: az izomgyarapodás szilárdabb, jobb minőségű, mint bármelyik erős szteroid kizárólagos használatakor. A nandrolon alacsony ösztrogénképződési aránya miatt az Anadurt szívesen használják szálkásításkor. Az Anadurt Winstrollal,
Primobolannal vagy Oxandrolonnal kombinálva a jól definiált, felesleges vizet nem tartalmazó, jó minőségű izmok képződését segíti. Ez a kombináció észrevehetően megtartja az izmok sűrűségét kalóriacsökkentés időszakában is, ahelyett, hogy azok romlásához vezetne.

Bár az Anadurt számos országban gyártják, az USA feketepiacain ritkán található meg. Ez talán a magas árának köszönhető. A lehetséges vásárlók más nandrolonokat, például a Deca-Durabolint vagy a Laurabolint lényegesen olcsóbban szerezhetik be. Ez legtöbbeket visszatart a vásárlástól, a feketepiaci kereskedők pedig így nem szívesen tartanak készleten belőle. Ha valaki mégis találkozik vele, ampullánkénti ára akár 15-20 dollár is lehet!

A hazai piacot tekintve hasonló a helyzet. Én magam még sosem találkoztam itthon olyannal, aki ezt a szert árulta vagy használta volna. Ennek oka lehet egyrészt a magas ár, másrészt a szer ismeretlensége, továbbá az, hogy viszonylag nagy az ellátottság más nandrolon-tartalmú termékekből – mint a holland “sárga Deca” vagy a görög “kék Deca”, vagyis a görög nandrolone decanoate – melyek nagyobb hatóanyagtartalmúak, és jóval kedvezőbb áron is hozzájuk lehet jutni.

Hamisítványok: vásároljunk biztonságos forrásból.