Androderm (testosterone) [by x-files]

Az Androderm egy olyan nemrégiben kifejlesztett tesztoszteron, amely bőrön át felszívódó hormont tartalmaz. Ez a termék alapvetően különbözik az előző
tesztoszteron-tapaszoktól, amelyeket az előzetesen leborotvált here területén kellett alkalmazni (ez nyilvánvalóan nem egy kényelmes eljárás…). Az új Androderm tapaszok sokkal nagyobb szabadságot adnak a felhasználóknak. Ezeket szinte bárhol felragaszthatjuk: többnyire a has, a hát, a comb vagy a felkar területén alkalmazzák. A felületet először szőrteleníteni kell, de ezeken a területeken nyilván mindez egyszerűbb. A terméket elsősorban idősebb férfiak használják, akik olyan életszakaszba érkeztek, amikor a szervezetük többé nem termel megfelelő mennyiségű tesztoszteront (andropaura). A tesztoszteronszint csökkenésekor a libidó csökkenése, általános érdektelenség és rossz közérzet jelentkezik. A tesztoszteronszint visszaállítása ilyenkor meghatározóan fontos lehet a páciens korábbi életminőségének visszaállításában.

A tapaszokat úgy tervezték, hogy 24 órán keresztül, változó intenzitással ürítsenek tesztoszteront. Ez maximumokat és minimumokat tartalmazó mintázat
a fiatal férfiak természetes (és szintén egyenetlen) hormonelválasztását utánozza. A tapaszok egyenként 12,2 mg tesztoszteront tartalmaznak, de irodalmi adatok szerint ebből mindössze közel 2,5 mg ürül a 24 órás időtartam alatt. Mivel egy felnőtt férfi átlagosan 2,5-11 mg tesztoszteront választ el naponta, két tapasz fedezi az 5 mg-os középértéket. A sportolók kétségkívül túl alacsonynak tartják a tapaszok hatóanyagtartalmát, mivel párhuzamosan jó néhány tapaszt kellene felragasztani ahhoz, hogy a kívánt anabolikus hatást elérjék.
Egyszerűbb is, olcsóbb is lenne injektálható tesztoszteront használni. Azoknak, akik mégis a szer esetleges használata mellett döntenek (talán épp a ritka beszerezhetőség miatt), jobb szolgálatot tehet más szteroid egyidejű alkalmazása, mint a testfelület nagy részének teleragasztgatása.

Hamisítványok: Valószínűleg biztonságos vétel.