Drive (boldenone undecylenate & methylandrostenediol dipropionate)[by X-Files]

Ez egy rendkívül különleges, az állatorvosi gyakorlatban használt szteroid, amely kizárólag Ausztráliában kapható. Ebben az országban egyébként is sok érdekes szteroid vegyületet állítanak elő. Különös methandriol keverékek, szokatlan észterek (például nandrolone cyprionate, lásd Dynabol) mellett talán az egyetlen hely a világon, ahol 500 ml-es kiszerelésben kapható tesztoszteron. Érdemes tehát odalátogatni! A szteroidokkal kapcsolatos törvényeket az utóbbi időben szigorították, ezért a turisták ne számítsanak arra, hogy csak berobognak egy állatorvosi boltba, és máris feltankolhatnak. A testépítőket azonban virágzó
feketepiac várja

Maga a Drive olaj bázisú injekció, ami 25 mg boldenone-t illetve 30 mg methandriolt (methylandrostenediol dipropionate-ot) tartalmaz milliliterenként. A boldenone ismerős számunkra az Equipoise nevű készítményből, de methandriolt nagyon ritkán lehet szerezni az USA-ban. Ez utóbbi olyan erős anabolikus szer, amelynek figyelemreméltó androgén komponensei is vannak. A methandriolnak tulajdonképpen két formája létezik: az egyik a 17-metilált származék, amelyet szájon át való alkalmazásra terveztek, a másik pedig a metilált és észterezett (dipropionát) származék, amely gyakran fordul elő injekció formájú ausztráliai állatorvosi készítményekben. A methandriol látványos izomzatnövekedést és erősödést hoz létre, többnyire vízvisszatartás nélkül. Ebben a keverékben a boldenone mint anabolikum jól kiegészíti a hatását, és a kettő együtt kivételesen nagy erősödést és izomtömeg gyarapodást eredményez.

Mint szinte az összes hatékony szteroidnak, a Drive-nak is számos mellékhatása van. Szemben a boldenone-nal, amely csak gyengén androgén, a methandriol erősebben mutat ilyen hatásokat. Az olyan androgén mellékhatások, mint a zsíros bőr, pattanások, megnövekedett agresszió, előfordulhatnak a szer alkalmazásakor.
Nőknek nem ajánlatos kipróbálni a készítményt, mivel az androgének férfiasodási tüneteket hoznak bennük létre. Problémákat okozhat a használat során az ösztrogén, amely – bár nem túl nagy mennyiségben képződik – a boldenon aromatizálódásából származik. Maga a methandrostenediol közvetlenül nem aromatizálódik, bár valamelyest hajlamos az ösztrogén kötőhelyekhez kapcsolódni, ami növelheti az ösztrogén aktivitást. Az erre érzékeny egyének ezért használhatnak kiegészítő kezelésként anti-ösztrogén hatású Nolvadexet vagy Porviront, hogy a gynecomastia (nőiesedés) kialakulását megakadályozzák, és csökkentsék a bőr alatti kötőszövetek vízraktározását. Az erősebb szerekhez képest azonban a vízvisszatartás, mint probléma nem szokott a Drive esetében jelentkezni. Ezt a keveréket ténylegesen kemény, minőségi fizikum elérésére használják.

Mivel a methandriol a 17. szénatomon alfa-alkilált vegyület, toxikus hatással lehet a májra. A diproprionát injekciók azonban sokkal kisebb toxicitást jelentenek, mivel a májba egyszerre nem a teljes felvett adag jut el, egyetlen lépésben. A testépítők tehát jobban szeretik ebben a formában alkalmazni, már amennyiben egyáltalán hozzáférnek mindkét szerhez. A májkárosodás veszélye viszont az injekciókúra esetén sem zárható ki. Itt jegyeznénk meg, hogy az észterező csoport eltávolításával látható, hogy a vegyület szerkezetileg az 5-
androstenediol metilált formája. Ez egyértelmű, ha a kémiai nevét megnézzük (methyl-androstenediol) vagy a hormon metilált származékát (ami természetesen kedvelt prohormon készítmény).

A Drive-ot ritkán csempészik be az USA-ba nagyobb mennyiségben, noha alkalmilag ráakadhatunk Mint a legtöbb ausztráliai állatorvosi célra gyártott készítményt, a Drive-ot is egyszerű csomagolásban hozzák forgalomba, ezért nagyon könnyű hamisítani, vagyis gyanakodjunk, ha nagyobb mennyiségeivel találkoznánk.

Hamisítványok: Valószínűleg biztonságos vétel.