Hatóanyag

nandrolonphenylpropionat

Kereskedelmi megnevezések

Activin: 10mg/ml Aristegvi Spanyolország

Anabolin: 100mg/ml Alto USA

Androlone: 50mg/ml Keene USA

Durabolin: 25mg/ml Organon Belgium, Spanyolország, Franciao., Nagy-B.,Hollandia, finnország, Kanada, Usa, Donmed-Dél-afrika, Opopharma-Svájc, Pilva-Jugoszlávia, Medika/Santa Törökország.

Durabolin: 50mg/mlOrganon Nagy-B., Portugália, Kanada, Pilva-Jugoszlávia

Durabolin: 100mg/2ml organon USA

Equibolin-50: 100mg/2ml Vortech USA

Fenobolin: 20mg/ml Medexport Oroszország

Fherbolico: 50mg/ml Fher Spanyolország

Nandrobolic: 25mg/ml Forest USA

Superanabolon: 25mg/ml Leciva Csehország

Turinabol: 25mg/ml Jenapharm Németo.

Jellemzők

A Durabolin tulajdonképpen a Deca elődje, mivel az Organon már 1959-ben a piacra dobta, így három évvel idősebb a Deca-nál. A fő külömbség a hatás idejében van, ugyanis míg a Deca-ból elég heti egy injekció, addig a Durabolin gyakoribb és rendszeres adagolást kíván. (Minden 2., 3. nap kell adagolni.) Viszont az előnye az a Deca-val szemben, hogy lényegesebben kevesebb vizet raktároz el. A növekedés lassabb ugyan, de a szer elhagyása után is megmarad az eredmény.

Adagolása

Két-három naponta 50-100mg.

Mellékhatása

Nem befolyásolja negatívan a májfunkciót, olyannyira, hogy májbetegségek során sikeresen alkalmazható. A nők esetén felmerülhet bizonyos férfiasodási jelenség, de ez is elhanyagolható.


Durabolin (nandrolone phenylpropionate)[by X-Files]

Ez a szer az Organon cég terméke, ami injektálható formában tartalmaz nandrolonephenylpropionátot. Amint arra rá lehet jönni, a készítmény a
Deca-Durabolinhoz hasonló. Mindkettő a nandrolon nevű anyagcsere hormont tartalmazza, és mindkettőt ugyanaz a gyártó (az Organon) állítja elő. Az elsődleges különbség a hatóanyag felszabadulásának sebessége. Szemben a Decával, amely rendkívül lassan, három-négy hét alatt fejti ki hatását, a Durabolin csak néhány napig aktív. A klinikai gyakorlatban a Decát két-háromhetente egyszer, míg a Durabolint rendszerint néhány naponként adják be.

A Decához hasonlóan az ösztrogén képződés nem gyakori panasz a szerrel kapcsolatban. Vannak, akik úgy érzik, hogy a vízvisszatartás kisebb mértékű a
gyorsabban ható Durabolin használatakor, de ez a tapasztalat talán mindössze a vér alacsonyabb hatóanyag-koncentrációival függ össze. Ugyanaz a nandrolon fejti ki a hatását a szervezetre mindkét esetben, ezért nincs okunk arra, hogy a Durabolinnak más sajátságokat tulajdonítsunk. A nandrolonról úgy tudjuk, hogy nem okoz ösztrogén-zavarokat, ezért a gynecomastia (nőiesedés) kialakulására vagy a fokozott vízvisszatartásra kicsi az esély, még az arra érzékeny egyének körében is. Ezért aztán szükségtelen az anti-ösztrogén kiegészítő kezelés a szteroid használata mellett. Mindemellett a Durabolint szívesen alkalmazzák verseny előtt, a diétázás időszakában, amikor fokozottabban kell figyelni az ösztrogén- és vízháztartásra. Ennek az az oka, hogy a vérben a hormonszinteket könnyebb kontrollálni gyors hatású szer mellett.

Azt is tudjuk, hogy a nandrolon nem kiemelkedően erős androgén. Ennek az oka az, hogy az 5-alfa-reduktáz enzimmel való kölcsönhatás révén kevésbé aktív köztitermékké (dihidro-nandrolonná) alakul át a legtöbb androgén célszövetben. Az 5-alfa-reduktáz enzim felelős a tesztoszteron erősebb hatású dihidro-tesztoszteronná alakulásáért is. Az ezzel kapcsolatos mellékhatások, például a zsíros bőr, a pattanások, a fokozott test- és arcszőrzet növekedés és a férfias típusú kopaszodás ezért a tesztoszteron alkalmazásához képest ritkábban jelentkezik a szer használatakor, vagyis ebből a szempontból a Durabolin nagyon előnyös készítménynek mondható.

Ahogy a mellékhatások gyengén jelentkeznek, úgy az erő és az izomtömeg növekedése sem rohamos. Ez várható is, hiszen a nandrolonokról tudjuk, hogy lassan, de minőségi izmokat építenek. Megjegyzendő azonban, hogy az így nyert testtömeg gyarapodás nagy része a kúra befejezése után is megmarad, és a felhasználók nem tapasztalják az ösztrogénképződés miatt felhalmozódott nagy mennyiségű víz ürítését. Bár az ösztradiol képződése nem számottevő, a Durabolin mégis hat a tesztoszteron termelődésére. Ezért a kúra vége felé szükségessé válhat HCG illetve Clomid kiegészítő kezelés alkalmazása. Így a szteroid ürülése után a hormonrendszer összeomlásának esélyét a minimumra csökkenthetjük.

Gyors hatásának köszönhetően a Durabolint rendszerint két- háromnaponta alkalmazzák. Az egyes injekciók adagolása 50-100 mg, azaz 1 vagy 2 ml, ha az 50
mg-os változatot használjuk. Azért, hogy az injekciók térfogatát kényelmes szinten tartsák, a férfiak kicsit alacsonyabb heti dózist használnak, mint Decából, vagyis általában 200-300 mg-ot (két vagy három 100 mg-os injekció). Amint azt már korábban összegeztük, a Durabolin hatására bekövetkező izomszövet épülés lassú és egyenletes. Mivel emellett ritkán jelentkeznek mellékhatások, ez a szteroid hosszabb időtartamú kúrákra is alkalmas, ami időt ad a nagyobb tömegnövekedésre. Nem szokatlan tehát a három hónapnál is hosszabb
nandrolon kúrák alkalmazása sem.

A szert gyors hatása vonzóvá teszi a nők számára is. Bár a Durabolin lényegesen drágább, döntsünk inkább mellette, amennyiben előbbi és a Deca között lehet választani. Noha a nandrolonokat általában jól tolerálja a szervezet, egy decanoate-hoz hasonló, hosszú távon ható észterszármazékkal nehezebb a vér hormonkoncentrációit kontrollálni. Amennyiben esetlegesen a férfiasodás tünetei jelentkeznek, nagy segítség lehet, hogy a Durabolin gyorsan lebomlik: csak napok kérdése, amíg az aktív hormon elhagyja a szervezetet. A Deca esetében a komolyabb mellékhatások jelentkezésekor, amire ilyenkor nagyobb az esély, a nőkben a kúra megszakítása után még hetekig magas marad a hormonszint a szervezetben. A leggyakoribb adagolás heti egyszeri injekció, amely nem haladja meg az 50-75 mg-ot. Ez a mennyiség elegendő a minőségi gyarapodáshoz, ugyanakkor viszont kellőképpen véd a mellékhatásoktól.

Általánosságban elmondható, hogy a Durabolin ugyanazokat a mellékhatásokat alakíthatja ki, mint a Deca, de ezek alacsonyabb dózisok esetén nem annyira jelentkeznek (vagy pedig kevésbé hullámzóan, könnyebben kezelhetően). A nandrolon készítmények a piacon fellelhető leginkább tolerálható szteroidok közé tartoznak, ami azt jelenti, hogy a nem kívánt mellékhatások igen ritkán fordulnak elő. Az egyetlen igazi probléma ezekkel a termékekkel kapcsolatban – a beszerzés és az ár. Bár több országban gyártják, a Durabolin különösen ritka a feketepiacon. Ez részint a többi készítményhez képesti kisebb hatóerőnek és a magas árnak köszönhető. Egyetlen 50 mg-os ampulla akár 15 dollárba is kerülhet a feketepiacon, ami meglehetősen magas ár egy ilyen kis mennyiségű szteroidért. Elég gyakori, hogy csak a 25 mg-os változat szerezhető be, ami még kevésbé éri meg. Másrészről a többség az injekciók mennyiségét és térfogatát elviselhetetlenül soknak tartja. Ezek a tényezők a feketepiacon a Deca-Durabolint erősítik. Nemrégiben találkoztam Amerikában egy Indiai gyártmányú 100 mg /ml-es készítménnyel, amelyet 2 ml-es fiolázott kiszerelésben gyárt
a Haryian Biologicaals. Az ára 14 dollár volt, ami 200 mg ilyen szteroidért kifejezetten kedvező. Ha ilyen készítményeket rendszeresen importálnának, akkor a Durabolin hamarosan népszerűbbé válik az USA-ban.

Hamisítványok: vásároljunk megbízható forrásból.