Hatóanyaga

nandrolonundecaonat

Kereskedelmi megnevezések

Dynabolon: 80,5 mg/ml, Crinos Olaszország

Dynabolon: 80,5 mg/ml, Theramex Franciao.

Psychobolan: 80,5 mg/ml Theramex Görögo.

Jellemzők

Az Anadur, a Deca-Durabolin és a Durabolin után ez egy további olyan szteroid, amely nandrolon hatóanyagot tartalmaz. Kedvelt készítmény, mert csekély a mellékhatása, mégis kiváló eredményt produkál. Milligrammról-milligrammra erősebb mint a Deca, gyorsan beinduló izom és erőnövekedéssel.

Adagolása

Hetente kétszeri injekciózással 2ml/hét.A tapasztalat azt mutatja, hogy heti 4ml már mindenki számára kielégítő eredményeket hoz.

Mellékhatása

Ezek csak nagy mennyiség esetén, vagy érzékenységnál fordulnak elő:vérnyomás-növekedés, pattanások, nőiesedés. A máj viszonylag jól viseli el, emiatt ritkák ugyan a megnövekedett májértékek, de előfordulhatnak.

 


Dynabolon (nandrolone undecanoate)[by X-Files]

A Dynabolon olyan különleges nandrolon-észter, amelyet kizárólag Olaszországban állítanak elő (a francia változatot mostanában már nem gyártják). A hatóanyaga a
Nandrolone undecanoate, amely ugyanaz az észter származék, amelyet az Organon cég használ az Andriol nevű tesztoszteron-készítményben. Ezt a vegyületet azonban egyértelmű, hogy nem szájon át történő alkalmazásra tervezték, hanem hosszan tartó hatással rendelkező, olajos alapú injekciót akartak előállítani. Az undecanoate észterező nagyjából három-négy hétig tartó hatást eredményez, ami nagyon hasonlóvá teszi a Deca-Durabolinhoz. Maga az undecanoate lánc egy szénatommal többet tartalmaz, mint a Deca, ezáltal a Dynabolont kicsivel lassabbá teszi annál. A sportolók azonban mindkét szert heti egyszer injektálják.

steroid1297423112

Ez a szteroid nyilvánvalóan nagyon hasonló a Decához. Figyelemreméltóan hatékony anabolikum, amellett, hogy a felhasználóknak nem kell sok mellékhatással küszködniük. A nandrolonnak kevés hajlama van ösztrogénné alakulni, ezért az ezzel kapcsolatos tünetek alig fordulnak elő. Ahogy a Deca-Durabolinnál is várnánk, az izmok puhasága és vízvisszatartása nem jelentős, bár egyesek beszámoltak már a vízháztartás problémáiról a szerrel kapcsolatban. Ritkán fordul elő gynecomastia (nőiesedés) is, jobbára csak az ösztrogén hatásaira különösen érzékeny személyeknél. Annak érdekében, hogy az ilyen hatásokkal minél inkább visszaszorítsuk, szükség esetén esetleg olyan kiegészítő szerekkel próbálkozhatunk, mint a Nolvadex vagy a Proviron.

Az is fontos, hogy a nandrolon ugyanolyan átalakulási lépéseken megy keresztül, mint amikor tesztoszteronból dihidro-tesztoszteron képződik, amely egy lényegesen erősebb androgén. A nandrolon esetében azonban az így képződő dihidro-nandrolon sokkal gyengébb hatású hormon. A dihidro-nandrolon keletkezése tehát azt jelenti, hogy az 5-alfa-reduktáz enzim nagyobb koncentrációjú jelenlétében az androgén aktivitás csökken a célszövetekben. Ezek a mellékhatások így sokkal gyengébbek lesznek, mint erősebb vegyületek, például tesztoszteron-enanthate alkalmazása esetén. A zsíros bőr, pattanások, fokozott test- és arcszőrzet növekedés vagy a hajhullás ritkán jelentkezik nandrolon észterek használatakor, így ezek használata viszonylag kényelmes. Ne feledjük azonban, hogy a férfiasodás tünetei – mint bármelyik szteroid alkalmazásakor – még így is előfordulhatnak.
A legbiztonságosabb ilyen készítmény talán a gyors hatású Durabolin. Ennek a szernek a gyors felszívódása könnyebbé teszi a vér hormonszintjének ellenőrzését és a problémák jelentkezésekor is egyszerűbb a kúrát felfüggeszteni.

A Dynabolin anabolikus hatása is a Deca-Durabolinhoz hasonlít. Utóbbi szer hatása ilyenkor is később jelentkezik, minthogy később éri el a vér hormonszintje a maximumát, noha mindez a felhasználók számára nem egyértelműen megállapítható. A leggyakoribb adagolás heti három-négy ampulla (241,5 – 322 mg), amely már számottevő új izomzat képződését eredményezi. Mivel egyszerre 4 ml injekció túl sok, ezért az adag kéthetente két részre osztható, hogy az ezzel járó kényelmetlenségeket elkerüljük. A nagyobb adag erőteljesebb anabolikus választ jelent, ám az injekciók térfogata és gyakorisága 6-8 ml esetén mar kellemetlenségeket okozhat.

steroid1297423278

A Dynabolonhoz hasonló nandrolon injekciókat leginkább a tömegnövelés szakaszaiban alkalmazzák, bár egyesek sikeresen építik be a szálkásítás programjába is. A doppingtesztek nyilvánvalóan korlátot szabhatnak azonban az ilyen gyakorlatnak. Ilyenkor a szájon át alkalmazható hormon prekurzorok, így a norandrostenediol illetve a norandrostenedione tűnnek egyedüli megoldásnak. Önmagában a Dynabolon alkalmas minőségi izomzat kialakítására, más erősebb androgénekkel együtt pedig nagyobb gyarapodásra. Tesztoszteronnal vagy Anadrol 50-nel kombinálva félelmetes tömegnövekedést hoz létre. Helyettesítheti továbbá a Deca-Durabolint az oly népszerű Deca/Dbol kombinációban is. A szálkásítás során olyan nem aromatizálódó vegyületekkel együttesen használva, mint a Winstrol vagy az Anavar nagy mértékben növeli a definiáltságot és a keménységet. Erősebb nem aromatizálódó androgének, így a Halotestin vagy a Proviron és a
trenbolone még erőteljesebb hatást fejtenek ki, de ezek alkalmazása erősebb mellékhatásokkal is jár.

Hamisítványok:

A francia változatnak léteztek kisebb számban utánzatai.
Ha a termékkel 1 ml-es ampullákban tálcán, dobozolva és használati utasítással kiegészítve találkozunk, megbízhatunk benne. Ugyanez igaz az olasz változatra is.