Hatóanyaga

boldenone undecylenate

Kereskedelmi megnevezések

  • Boldebal-H
  • Equipoise
  • Max-Gan
  • Sybolin
  • Vebonol
  • Ganabol

Kiszerelés:

10, 50, 100, 250cc 50mg/cc

Leírás – Zöldkönyv

Olajban oldott, nagyon népszerű állatgyógyászati szteroid. Növeli a proteinszintézis mértékét. Az atléták nagyon széleskörűen használják. Erős anabolikus, és mérsékelt androgén hatással rendelkezik. Kevés a mellékhatása, és kis mértékben aromatizálódik ösztogénekké. Hatása meglehetősen hasonló a dianaboléhoz, de nem lép fel olyan mértékű vízvisszatartás. A gyenge androgén hatással rendelkező primobolannal és/vagy winstrollal diétához is alkalmazzák. Tesztoszteronnal kombinálva drámaian képes növeli az erőszintet. Az atléták, akik ezt a szteroidot használták, nagyon nagyfokú erőnövekedésről számoltak be. Jó eredményeket értek el kevés mellékhatással. Az alkalmazott adagok 3 és 6cc között mozogtak. Lassan hozza az izomtömeget, de az jobb minőségű, mint amit a tesztoszteron hoz. Ettől a szteroidtól ne várj 6 hét alatt 10kg-ot! A 3. hét körül várhatóak csupán látható eredmények, de ez az izom többszörösen tartósabb, mint az összetett tesztoszteronokkal szerezhető. Felezés ideje hosszabb, mint a tesztoszteroné. A teszt kimutatja! Ez a szteroid nagyon nagy mértékben növeli az étvágyat. Dianabollal jól kombinálható tömegnöveléshez.

Mellékhatások

Itt csupán az általános mellékhatásait találod, nem mindet (sajnos).
Az Equipoise általánosan biztonságosabb a tesztoszteronnál, de az injekció után pár napig betegnek érezheted magad. Ez az érzés hasonlít az influenzához, de elmúlik pár nap múlva.

További mellékhatások: Nausea, leukopenia, emésztési zavarok, pattanásosodás, izgatottság, aluszékonyság, hidegérzet köhögés, diarrhea, magas vérnyomás, véralvadási idő növekedése, emelkedett libidó, agresszió.

Nőknél:
menstruáció szabálytalansága, emelkedett sexuális kedv, rekedtség, hangmélyülés, klitorisz megnagyobbodottsága.

Hatásos adagja

150-300mg/hét

2 injekciót szoktak nyomni hetente (általában).

Kombinálhatóság

Parabolannal, Winstrollal, Anadrollal, Dianabollal, Sustanon250-nel

Az ampullán (?melyiken?) egy vékony sárga csík található.


Leírás: X-Files

Az Equipoise nevű injekciókat állatorvosi alkalmazásra gyártják, és a boldenone undecylenate nevű szteroid a hatóanyaga. Minthogy tesztoszteron-származék, erős
anabolikus és közepes androgén sajátságokkal rendelkezik. Az undecylenate észter (amely egy szénatommal hosszabb láncot jelent, mint a decanoate) jelentősen megnyújtja a vegyület aktivitását, ezért a klinikai gyakorlatban hetente háromszor-négyszer alkalmazzák. Az állatorvosok többnyire lovak gyógyítására használnak Equipoise-t, mert az növeli a sovány állatok testtömegét, javítja étvágyukat és általános egészségi állapotukat. A vegyület állítólag növeli a vörösvértest számot is, bár ez szinte mindegyik anabolikus illetve androgén szteroidra igaz. A gyógyszer előnyös hatásait sportolók is nagyra tartják, ezért az Equipoise az elmúlt években széles körben elterjedt. Sokan úgy gondolják, hogy a Deca-Durabolinnál erősebb és valamivel kifejezettebb androgén hatású szer. Mivel olcsóbb, ezért kiválthatja a Deca-Durabolint a legtöbb alkalmazásban anélkül, hogy az eredményeken változtatna.

Az Equipoise mellékhatásai általában nem túl erősek. A boldenone szerkezete miatt átalakulhat ugyan ösztrogénné, de ennek aránya nem olyan jelentős. A különféle tanulmányok szerint a tesztoszteronhoz képest az átalakulás aránya durván feleakkora. A folyamat eredményeként azonban a vízvisszatartás valamelyest nagyobb arányú lesz, mint a Deca-Durabolinnál (ott az átalakulási arány csak 20%), de sokkal kisebb, mint az olyan erős szteroidok, mint a tesztoszteron használata során. Bár megvan az esély az ösztrogénnel kapcsolatos mellékhatások jelentkezésére, mérsékelt adagoknál ezek ritkán lépnek fel.
Hasonlóképpen, a gynecomastia (nőiesedés) leginkább csak az arra érzékeny személyeknél vagy pedig a nagy adagokkal kísérletezőkben lép fel, egyébként leginkább elméleti probléma. Amennyiben ezek a tünetek mégis előfordulnának, Nolvadex illetve Proviron kiegészítő adagolása elviselhetőbbé teszi a kezelést. Az olyan erős anti-aromatázokat, mint a Cytadren vagy az Arimidex, azonban egy ilyen enyhén ösztrogenikus szer mellett nincs okunk használni.

Az Equipoise-nak vannak androgenikus mellékhatásai is. A zsíros bőr, pattanások, fokozott agresszió illetve a hajhullás előfordulhatnak, de jellemzően inkább a magas dózisoknál jelentkeznek. A szer nőknek sem okoz kellemetlenségeket, és alacsony dózisokban szinte sohasem fordulnak elő férfiasodási tünetek. Bár a boldenone-t az 5-a-reduktáz enzim erősebb androgénné, dihidro-boldenone-ná alakítja, ennek aktivitása a szervezetben kicsi vagy nulla. Ezért az olyan reduktáz gátlókat, mint a Proscar, fölösleges az Equipoise mellett alkalmazni, mert olyan reakcióutakat akadályoznánk velük, amelyeknek egyébként sincsen nagy jelentősége. Bár az Eqiupoise nem erős szteroid, még így is visszaveti a szervezet tesztoszteron termelését. HCG és Clomid illetve Nolvadex kombinációja ezért jó szolgálatot tesz a kúra végén az “összeesés” elkerülésére, különösen hosszú kezelések után.

Bár sokkal tovább marad aktív, az Equipoise-t hetente legalább egyszer szokták injektálni. Férfiak hetente leggyakrabban 200-500 mg-os adagokban (4-10 ml az 50 mg-os változatból), nők pedig 50-75 mg-ban használják. Ha csak 25 mg-os terméket kapunk, az injekciók térfogata kellemetlenné válhat. Az adag felosztható úgy is, hogy minden második nap injektáljuk, hogy a kényelmetlenségeket csökkentsük. Figyeljünk rá, hogy rendszeresen váltogassuk az injektálás helyét, hogy az irritációt és a fertőzést elkerüljük. Ha túl nagy adag olajos injekció kerül egy helyre, a keletkező fekély miatt orvosi beavatkozásra szorulunk. Ezt elkerülendő, korlátozzuk az adagokat 3m1-re, és egy-egy injektálási helyre hetente legfeljebb egyszer szúrjunk, sőt lehetőleg inkább csak minden második héten. Az Equipoise-t ezért a külső combokba is kell adni. A 25 mg-os illetve 50 mg-os kiszerelésű termékkel kapcsolatos problémák természetesen mérséklődnek akkor, ha 100 vagy 200 mg/ml-es készítményt használunk.

Az Eqiupoise nem gyors izomépítő, ehelyett tartós, de lassú erősödést és minőségi izomzatépülést segít elő. A szer előnyös tulajdonságai hosszabb kúrák során aknázhatók ki igazán, amikor általában 8-10 hétig alkalmazzuk. Az így épülő izomzat nem az androgénekre jellemzően sima lesz, hanem kifejezetten definiált és szilárd. Mivel a vízfelhalmozás nem növeli annyira az izmok körméretét, az Equipoise kúra során elért izomnövekedés tartós marad. Itt jegyezzük meg, hogy szerkezetileg az Equipoise szinte teljesen megegyezik a klasszikus tömegnövelőként használt Dianabolra. Az Eqiupoise hatóanyaga 17-béta-észter, a Dianabol 17-a-alkilált. Ettől eltekintve azonban a molekulák egyformák. A szervezetben viszont másképpen működnek, ami a 17-metilálás hatását magyarázza.

Amint már korábban említettük, az Equipoise nagyon sokoldalú vegyület. A várt eredmény függvényében több más szerrel kombinálhatjuk. Tömegnövelés céljára az
Anadrol 50-nél (oxymetholone-nal) vagy a Sustanon 250-hez hasonló tesztoszteron-injekcióval együttesen alkalmazható. Az eredmény hihetetlen mértékű izomtömeg-gyarapodás, anélkül, hogy az erős androgénekre jellemző mellékhatásokkal kellene küszködnünk. A szálkásítás szakaszában az izomzat keménysége és sűrűsége jelentősen nő, hogyha az Equipoise-t olyan nem aromatizálódó szerekkel kombináljuk, mint a trenbolone acetate, Proviron (mesterolone; 1 -metil dihidro-tesztoszteron), Halotestin (fluoxymesterone) vagy a Winstrol (stanozolol).
Néhányan azonban már a viszonylag kis mértékű ösztrogén-képződést is elegendőnek találják ahhoz, hogy ezt a vegyületet kizárólag tömegnövelésre használják.

A doppingteszteknek alávetett sportolók számára azonban az Eduipoise nem ideális. Ez a vegyület olyan köztitermékekre bomlik le, amelyek még hónapokkal később is kimutathatók a vizeletből. Ez az aggály merül fel a Deca-Durabolinnal kapcsolatosan is. A jelenség oka a hosszú szénláncú észterezett szteroidoknak a nagy mértékű a zsíroldékonysága, ami miatt ezek a vegyületek hosszú ideig raktározódhatnak a zsírszövetekben. Ez nemcsak azzal jár, hogy a véráramba lassabban kerül be az ilyen szteroid, hanem azzal is, hogy az injektálástól számított hosszabb idő múlva is kimutathatóvá válik a szervezetben. Ezeknek a jól tárolódó hormonoknak a felszabadulása a verseny előtt fokozottabbá válik, hiszen ebben a szakaszban a sportolók drasztikus módon próbálják mobilizálni a zsírraktáraikat. Ha egy adott mennyiségnél többet használt az alapozás során, az utolsó injekcióhoz képest hónapokkal későbbi drogteszteken is elbukhat a sportoló.

Az amerikai feketepiacon a legkedveltebb készítmény a Ttokkyo által gyártott Boldenon 200. Ez a szteroidok körében a valaha előállított legnagyobb hatóanyag-tartalmú változat, éppen ezért hatalmas rá a kereslet. A fejlődés óriási a 25 és 50 mg-os változatokhoz képest, amelyek csak néhány éve jelentek meg a piacon. A Ttokkyo termékének előzménye a Denkall cég által piacra dobott 100 mg-os Ultragan, ami a feketepiacon mind a mai napig népszerű. A Közép-és Dél-Amerikából származó Ganabol szintén gyakran kapható, rendszerint 50 ml-es fiolákban. Ezt a szteroidot azonban készítik 10, 100 illetve 250 ml-es változatokban is. Mivel 25 és 50 mg/ml-es koncentrációban is gyártják, keressük az 50-es hatóanyag-tartalmú változatot. A mexikói Equi-gan illetve Maxigan szintén gyakori és elfogadható minőségű. Egy 50 ml-es fiola feketepiaci ára 250-300 dollár körül mozog. Sajnos a kisebb hatóanyag-koncentrációjú termékek ára is ennek közelében van.

Hamisítványok:

Az utánzatok az amerikai feketepiacon nagyon gyakoriak. Érdemes tehát tudni, pontosan mit is keresünk. A leggyakoribb hamisítvány az állítólagosan a Solvay által Kanadában és az Egyesült Államokban gyártott Equipoise-nak van. Ez régen így volt, de már a Fort Dodge Company állítja elő, tehát kerüljük a “Solvay” termékeket. A szigorú szabályozás miatt azonban a Fort Dodge készítményeit nehéz beszerezni. Állítólag az Equipoise-t Mexikóba exportálják, majd onnan csempészik vissza az Államokba. Ezért az USA határaitól délre több sikerrel és nagyobb biztonsággal kereshetjük ezeket…Leggyakrabban azonban mexikói termékek uralják a piacot, így az Inpel-féle Maxigan (50 ml-es fiolák), a Tornel-féle Equi-gan (10 ml-es vagy 50 ml-es fiolák), a Denkall-féle Ultragan és a Ttokkyo-féle Boldenon 200. A Maxigant, Ultragant és a Boldenon 200-t hologramos szalaggal védik a hamisítók ellen. Keressük tehát ezeket vásárláskor. A számos dél-amerikai országban gyártott Ganabol két különböző erősségben létezik (25 mg/ml illetve 50 mg/ml) és négy különféle kiszerelésben (10, 50, 100, 250 ml). Ezek egyikét sem hamisítják, ezért egyelőre biztonságosnak mondhatók, ami amint mindig- persze csak idő kérdése…