Hatóanyag

formebolon

Kereskedelmi megnevezések

Esiclene: 1mg csepp, LPB Olaszország, Biofarme Portugália
Esiclene: 4mg/2ml LPB Olaszország
Esiclene: 5mg tab. LPB Olaszo. Biofarme Portugália
Hubernol: 1mg csepp ICN. Hubber Spanyolo.
Hubernol: 5mg drazsé

Jellemzők

Ez egy érdekes szteroid, amely igencsak kilóg a sorból. Minket kizárólag az injekciós készítmények érdekelnek. Ez az a készítmény, amely a LEGRÖVIDEBB IDŐ ALATT NÖVELI AZ IZOMMÉRETET! De mielőtt mindenki elrohan bevásárolni belőle egy szatyorravalót, nézzük a továbbiakat: Az Esiclene azt az izomszövetet növeszti, ahová az injekciót beadták. Az izomszövet védekezik ez ellen, jobban mondva helyi gyulladással válaszol. A szöveti folyadék meggyűlik a limfikus rendszerből, s ez az oka a duzzanatnak, ill. az érintett izom növekedésének. Most jön a feketeleves: mivel a hatóanyagot vízben oldották fel, így annak hatása időben korlátozott, így a duzzanat jó egy nap után csökken, s az IZOM 4-5 NAP MÚLVA ISMÉT ELÉRI EREDETI NAGYSÁGÁT. Ezért csak a versenyzők használják az utolsó 7-14 napban, hogy egyik-másik kevésbé kifejlesztett izmukat a megfelelő szintre hozzák.Esiclene

Adagolás

Két-három izomnál többet ne kezeljünk. 1ml-el kezdjük injekciónként, mely a köv. napokban 2ml/amp.-ra nő. Inzulinos tűvel adjuk be.

Mellékhatások

Nincs különösebb mellékhatása.

Megjegyzés

Az ára magas, beszerezni nehéz, az “átlagos” felhasználó sose találkozik vele.


Esiclene (formebolone)[by X-Files]

Az Esiclene olyan szteroid készítmény, amelynek hatóanyaga formebolone, és amelyet szinte kizárólagosan (habár nem törvényesen) a profi testépítők világában használnak. Készítik szájon át alkalmazható és injektálható formában is, amelyben az utóbbi 2 mg/ml szteroidot tartalmaz. A vegyület maga csekély anabolikus vagy androgén aktivitást mutat, ezért izomgyarapításra nem használható. Egy merőben szokatlan módon viszont igen. Amikor injektálják, a formebolone irritálja az izomszövetet a szúrás helyén. A szervezet erre helyi gyulladással válaszol, amelynek eredményeként az izomban folyadék halmozódik fel. Ez az érintett izom körméretét növeli, ami nyilvánvalóan célravezető a testépítők számára. Az irritáció azonban kényelmetlen lehet, ezért mindegyik ampullához 20 mg lidokaint (helyi érzéstelenítőt) adnak, hogy az injekciókat kevésbé fájdalmassá tegyék. Mindezen kényelmetlenségeket elviselik azonban az eredményért, amely nagyon rövid idő alatt látványos lehet.

A szer által kiváltott duzzadás csak időleges. Az utolsó injekciótól számított öt napon belül lelohad, és az izom eredeti méretére zsugorodik. Ezért az Esiclene injekciókat csak a verseny előtti utolsó egy-két hétben alkalmazzák. A verseny előtt mindegyik izomba naponta egyszer injektálják. Egyesek minden másnap szúrják be az adagot, de ennél semmiképpen nem hosszabb szakaszokban. Ha több napot várunk két injekció között, a duzzadás nem ér el kellő mértéket. Azért, hogy ezt az eljárást kényelmesebbé tegyük, egyszerre ne adjunk be teljes adagokat. Ehelyett eleinte félampullányit vagy izmonként 1 ml (2 mg)-t használjunk. Néhány nap elteltével az adagokat 2 ml-re növelhetjük, vagy egy teljes ampullányit szívunk mindegyik injektálási helyre. Miután ezt az adagolást is egy vagy két hétig folytatjuk, a kar és a vádli körmérete akár 3-5 centiméterrel is nőhet. Ez két hét használat után óriási eredmény. Ráadásul azok, akik gyakran alkalmazták már ezt a szteroidot, az állítják, hogy az Esiclene az izmok feszességét is növeli. Ez egyértelmű előny egy versenyen, hiszen a cél a nagy, kemény és definiált izomzat. Az évek során sok férfi és női versenyző támaszkodott erre a készítményre a kivételes alak elnyerése érdekében. Sok versenyen döntötte már el az Esiclene a vesztesek és a győztesek kilétét.

Az Esiclene hatása azonban nem mindegyik izomban jelentkezik egyformán. A szerrel kísérletező testépítők úgy találták, hogy a kisebb izomcsoportokban, így a bicepsz, a deltoid és a vádli izmaiban a leghatékonyabb. A létrehozott növekedés ezekben az izmokban különösen előnyös, mert nagyobbnak és teltebbnek látszanak. Amikor azonban olyan nagy izmokba próbáljuk injektálni, mint a mellkas, a hát is a comb, akadályokba ütközünk. Az eredmény ilyenkor kifejezetten egyenetlen, hullámos kinézet, nem pedig egy általános növekedés. Ezért a nagyobb izmokban nem érdemes próbálkozni vele.
Bár az Esiclene egyáltalán nem erős szteroid, a szájon át alkalmazható változat (amely sokkal nagyobb mennyiségű szteroidot tartalmaz) más előnyöket is tartogat a testépítők számára. Az Esiclene mutat némi anti-katabolikus aktivitást, amely a tanulmányok szerint a kortikoszteroidok fehérjebontó hatását gátolják. A hatóanyag nem aromatizálódik, ezért az ösztrogénnel kapcsolatos mellékhatások nemigen fordulnak elő. Ha nem is elsődleges izomnövelő szteroidként, de másodlagos szteroidként hasznosan beépíthető a kúrákba. Ez a vegyület azonban 17-a-alkilált, ami a szájon át szedett szteroidokra jellemző májkárosodás veszélyét hordozza. Ez a kockázati tényező nemcsak a szájon át alkalmazható változatra érvényes, habár az injekciók alacsonyabb hatóanyag-tartalma a súlyosabb májkárosodás kockázatát szinte kizárja.

Az Esiclene mindegyik formájában nagyon keresett a feketepiacon. Az előrelátóbbak azonban alaposan körülnéznek vásárlás előtt, mivel rendszerint igen drága. Bár Olaszországban olcsóbbak, az Egyesült Államokban egyetlen ampulla 12-15 dollárba is kerülhet. Az európai feketepiacon ez az ár alacsonyabb, bár az olasz 1 dolláros gyógyszertári árhoz képest még mindig magas. Egyelőre nem tudunk hamisítványokról, így a terméket biztonságosnak nevezhetjük.