Hatóanyag

fluoxymesteron

Kereskedelmi megnevezések

Android-F: 10mg tab. Broven USA

Halotestin: 2mg tab. Upjohn USA

Halotestin: 5mg tab. Dánia, FR.o., Jugoszlávia, Hollandia, Olaszország, Svédország, etc.

Hysterone: Tabs. 10mg tab., Major USA

Ore-Testryl: 5mg tab. Swuibb Mark USA

Ultrandren: 1mg tab./ 5mg tab. Ciba Nagy-B

Jellemzők

Erős androgén tulajdonságú szteroid, amelynek csekély anabolikus hatásai vannak. A Halotestin hatóanyaga a methyltestosteron származéka, ezért szájon át történő szedésre alkalmas. A Halotestint inkább erőnövelésre alkalmazzák, mint izomépítésre. Diéta esetén a Halotestin hozzájárul ahhoz, hogy kemény és intenzív edzést folytassunk, mivel a szer használójának az agresszivitása jelentősen megnő. Ez az oka annak, hogy miért fogyassza annyi focista, bokszoló, erőemelő.

Adagolása

A testépítők számára megfelelő napi adag 20-30mg, kettéosztva, reggel és este bőséges kolyadékkal, továbbá 4 hétnél tovább ne fogyasszuk.

Mellékhatások

Sajnos a Halotestin az egyik legmérgezőbb szájon át szedhető szteroid az Anapolon 50, a methyltesztoszteron és a Dianabol mellett. Igen mérgező a máj számára. Májfunkciós zavarok léphetnek fel, ami a sárgságig, ill. a májrákig is elmegy. (Ez orvosilag bizonyítást nyert.) Magas vérnyomás, erős pattanásképződés, a haj fokozott hullása, megnövekedett agresszivitás, a természetes tesztoszterontermelés leállása (Muszály HCG-t vagy Dyneric-et szedni!!) Nőknek egyáltalán nem javasolt, mert visszafordíthatatlan férfiasodási jegyek lépnek fel.


Halotestin (fluoxymesterone)[by X-Files]

A Halotestin az Upjohn cég terméket, amelynek hatóanyaga a fluoxymesterone nevű szteroid. Szerkezetileg a hatóanyag olyan tesztoszteron-származék, amely az alapvegyülettől csak három addicionált ligandumban tér el (ezek: 17-alfa-metil,
11-(béta-hidroxil illetve 9-flouro-csoport). Ezzel olyan szájon át alkalmazható erős szteroidot kaptak, amelynek hihetetlenül erős androgén sajátságai vannak. Ez annak köszönhető, hogy mivel a tesztoszteron származékáról van szó, a hatóanyag azzal sok fontos hasonlóságot mutat. A leglényegesebb ezek közül az, hogy a Halotestin – a tesztoszteronhoz hasonlóan – jó szubsztrátja az 5-alfa-
reduktáz enzimnek. Ezt az is alátámasztja, hogy sok köztiterméke 5-alfa-redukált androgén, ami az alapvegyület egyébként is erős androgén sajátságaival együtt azt erősíti meg, hogy az androgének célszöveteiben, így a bőrben, prosztatában és a fejbőrben sokkal nagyobb aktivitású termékekké alakul át.

A 11-(béta-hidroxil csoport gátolja az aromatizációt, magakadályozva az ösztrogénképződést. Ezért az ezzel kapcsolatos mellékhatások, például a vízvisszatartás, zsírfelhalmozás vagy a gynecomastia nem előfordulása valószínű. Az erőteljes androgénikus mellékhatások annál inkább jelentkezhetnek, sőt sok esetben elkerülhetetlenek. Nagyon gyakori például a zsíros bőr, a pattanás, olyannyira, hogy gyakran szorulnak a felhasználók valamilyen tüneti vagy egyéb gyógyszeres kezelésre emiatt. A hajhullás éppígy jelentkezhet, bár ezt sokszor a versenyzők nem bánják, mert férfiasabb külsőt eredményez. A Halotestin tehát erős androgén, ezért alkalmazása határozottan ellenjavallott nők számára. A férfiasodási tünetek ugyanis nagyon intenzíven és igen rövid idő alatt kialakulhatnak. Még azok a nők, akik eléggé merészek ahhoz, hogy például Dianabolt használjanak, jobb, ha kétszer is meggondolják, mielőtt a Halotestinnel próbálkoznak, mivel a férfiasodás tünetei gyakran maradandóak!

Bár úgy tűnik, hogy a Halotestin még a tesztoszteronnál is erősebb androgén, anabolikus hatása mégsem erős. Ezért inkább erőnövelő szer, és nem az izomzat
Nagymértékű gyarapítására alkalmas. A Halotestin használatának legfontosabb eredménye az, hogy az izmok kötöttebbek, keményebbek lesznek, különösebb méretbeli növekedés nélkül. Emiatt szívesen használják a meghatározott súlycsoport kategóriákban versenyző birkózók, bokszolók illetve erőemelők. Az erő növekedése nem jár tömegnövekedéssel, ezért a sportoló ugyanabban a súlycsoportban maradhat. A Halotestin kitűnő segítség a testépítő versenyekre készülőknek is. Ha a versenyző elegendően alacsony zsírszázalékkal rendelkezik, a magas androgénszint (ösztrogén hiányában) kiemelkedően kemény, definiált
(“szálkás”) külsőt eredményez. Az androgén/ösztrogén arány megváltozása olyan állapotot idéz elő, amikor a szervezet a fölösleges zsírt elégeti, és gátolja a további zsírlerakódást. A Halotestin “keményítő” hatása ezért a trenbolonhoz hasonló, csak éppen nem jár ugyanolyan arányú tömegnövekedéssel. Az ilyen nem aromatizálódó androgéneknek tehát kiemelt szerepe lehet a versenyre való felkészülésben.

A legnagyobb hátulütője a szernek az, hogy rendkívül toxikussá válhat.
Mivel a fluoymesterone 17-alfa-alkilált származék, szerkezete lehetőséget
biztosít a szájon át történő alkalmazásra. Ugyanakkor – mint ezt a könyvben már többször említettük – a 17-alfa-alkilálás nagyon veszélyes a májra. A károsodásra az esély, különösen hosszabb kúrák és nagyobb adagok esetén, a Halotestin használatakor nagy. A teljes napi adagot ezért célszerű 20-40 mg között tartani, és nyolc hétnél tovább soha ne használjuk a készítményt.
A kúra után legalább annak a hosszával megegyező ideig tartózkodjuk 17-a-alkilált termékek használatától. Álljunk ellen a kísértésnek, és ne próbáljuk a Halotestint más alkilált származékokkal együttesen alkalmazni, ehelyett olyan készítményeket válasszunk, amelyekre nem jellemző ez az átalakulás, lehetőleg injektálhatók, és nem károsítják a májat.

A szálkásítási időszakban a Halotestin jó kiegészítője lehet a Deca-Durabolin vagy az Equipoise, mivel mindkettő ösztrogénképződés nélkül fejt ki anabolikus hatásokat. Ebben az esetben a Halotestin szerepe az, hogy androgén hatása révén segíti a tömött, definiált izomzat kialakulását. Esetleg a Primabolan Depot még jobb választás lehet, mert ennél a kombinációnál egyáltalán nem keletkezik ösztrogén (ezért még kevésbé jelentkezik vízvisszatartás és zsírraktározás). Tömegnövelés céljára alkalmazatunk tesztoszteron-injekciókal. 400-800 mg
tesztoszteron és 20-30 mg Halotestin keveréke például már elfogadható erő- és izomzatnövekedést eredményez. Ilyenkor azonban erőteljesebbé válhatnak a mellékhatások is, mivel mindkét vegyület erős androgén hatásokat fejt ki a szervezetben.

Az alkalmazás során a fluoxymesterone hamar meggátolja a szervezet tesztoszteron-termelését, annak ellenére, hogy egyáltalán nem alakul át ösztrogénné. Ezért minden egyes kúra végén szükséges – a normális hormontermelést visszaállítandó – kiegészítő kezelést alkalmazni. A HCG és a Clomid illetve Nolvadex kombinációja tűnik a legelőnyösebb választásnak, mivel a kétféle hatóanyag együtt képes a normális hormon működés helyreállítására. Bár a Halotestinnel kapcsolatban az ösztrogén nem jelent gondot, a kezelés végén mégis érdemes olyan anti-ösztrogéneket alkalmazni, mint a Clomid vagy a Nolvadex.

Mivel a HCG növeli az aromatáz aktivitást, a Clomid és a Nolvadex meggátolhatja az ennek révén keletkező ösztrogén működését. Ezen felül fékezik a szervezetben termelt ösztrogének hipotalamuszra gyakorolt gátló hatását, serkentve ezzel a gonadotropinok felszabadulását, ami a tesztoszteron bioszintézisét segíti.
Mivel a Halotestint csak néhány speciális esetben alkalmazzák, nem nagy rá a kereslet, ezért nem kifejezetten gyakori a feketepiacon. Ezért talán nem is kifizetődő utánzatok készítésébe befektetni, és talán emiatt még nem találkoztam egy hamisítvánnyal sem. Ezért a különféle Halotestin-készítmények mind eredetinek tekinthetők. A legkeresettebb ezek közül a feketepiacon a mexikói Stenox márka, ami dobozonként 20 tablettát tartalmaz. Bár ezek hatóanyagtartalma mindössze 2,5 mg, az alacsony ár bőven kárpótol ezért. Összegezve megállapíthatjuk, hogy a Halotestin hatásos készítmény a maga szűk alkalmazási körében, de talán hobbi-testépítők számára nem a legideálisabb.

Hamisítványok: biztonságos termék.