Hatóanyag

drostanolonpropionat

Kereskedelmi megnevezések

Masterid: 100mg/2ml Grünenthal Németo.
Masteril: 100mg/2ml Syntex Nagy B.
Masteron: 100mg/2ml Sarva-Syntex Belgium, Cilag Portugália
Mastisol: 5%-os inj. oldat Shionogi Japan
Metormon: 100mg/2ml Syntex Spanyolo.
Permastril: 100mg/2ml Cassene Franciao.

Jellemzők

A készítménynek rendkívüli tulajdonságai vannak. A Masteron semmilyen mértékben
nem aromatizál, és nem alakul át ösztrogénné. Nagy mértékben növeli az erőt, és a minőségi izomtömeget. Különösen jól hat az olyan szteroidokkal együtt mint a Winstrol, Parabolan, Primabolan, Oxandrolon vagy a Testosteronpropionat. Segít a
minőségi izomtömegnövelésben, mely tartósnak bizonyul.

Adagolás

A tapasztalatok alapján 3*100mg hetente. Mivel a hatóanyag nagyon gyorsan
lebomlik a szervezetben, ezért szükséges a gyakori és rendszeres injekciózás.

Mellékhatások

A máj számára nem mérgező, viszont a fő gond az erős hajhullás, és a fokozódó
pattanások.


Masteron (drostanolone propionate)[by X-Files]

MárkanévHatóanyagtartalomKiszerelésGyártó
Drolban (F.K.)50ml/ml;1 ml vialLilly U.S.
Masterid (F.K.)50ml/ml;2 ml amp.Gruenthal G
Masteril (F.K.)50ml/ml;2 ml amp.Santex GB, BG
Masteron (F.K.)50ml/ml2 ml amp.Sarva-Santex B; Cilag PT
Mastisol (F.K.)5% inj. old.;Shionogi Japan
Metormon (F.K.)50ml/ml;2 ml amp.Santex ES
Permastril (F.K.)50ml/ml;2 ml amp.Cassenne FR

A Masteron injekció olyan – ma már nem gyártott – európai készítmény, melynek szteroid hatóanyaga a drostanolone propionate. A drostanolone a dihidro-tesztoszteron származéka, pontosabban 2-alfa-metil-dihidro-tesztoszteron. Ez a szteroid tehát közepesen erős anabolikus, illetve androgén hatású, nem aromatizálódik azonban ösztrogénné. Ezért a vízvisszatartás és a gynecomastia (nőiesedés) nem gyakori a készítmény alkalmazásakor, hiszen ennek okozója az ösztrogén lenne. A Masteron még anti-ösztrogénikus aktivitást is mutathat a szervezetben, mert kompetitíve gátolja a szubsztrátok aromatáz enzimhez való kötődését. Ez más szteroidok átalakulási arányát is csökkenti, ezért a Masteron a szájon át alkalmazható Provironhoz hasonló hatást fejt ki.A testépítők nagyra tartják a nem aromatizálódó androgéneket, ezért a Masteront is nagyon hasznos szálkásító készítménynek találják. A verseny előtti hetekben használják ilyen célokra, az izmok keménységének és kötöttségének növelésére. Amennyiben a test zsírszázaléka alacsony, a Masteron kiváló hatást fejt ki. Ha minden jól megy, a versenyző a profi testépítők körében oly népszerű “szálkás” külsőt érhet el. Ebben a szakaszban alapvető fontosságú a Masteron androgén hatása is, mivel a kalória bevitel drasztikusan csökken. Erre kimerítő edzések betervezésével még “rátehetünk egy lapáttal”. Egy időben a doppingvizsgálatokra kötelezett sportolók is szívesen használtak drostanolone-t, mert egy ideig nem létezett biztos kimutatási próba a vegyületre. Az 1990-es évek elejétől azonban már képesek a vizeletből kimutatni a drostanolone bomlástermékeit, s így a Masteron is csatlakozott a tiltott és vizsgált szerek hosszú-hosszú listájához. Bár bizonyos testépítők azt állítják, hogy amennyiben a verseny előtt három-négy héttel abbahagyják a szer alkalmazását, az nem mutatható ki doppingtesztekkel, az észter-származékoknál mindig számolni kell valamennyi bizonytalansággal. Ezért talán a Proviron (1-metil-dihidro-tessztoszteron) tabletta egy fokkal jobb választás, mivel a szájon át alkalmazott szteroidok könnyebben ellenőrizhetőek.

A hobbi-testépítőket is érdekelheti a Masteron. Bár az izomszövetekben nem kifejezetten aktív a dihidro-tesztoszteron, a 2-alkilezés fokozza a drostanolone anabolikus hatását. Ezért viszonylag hatékony tömegnövelő szer, amellyel egyenletes, minőségi izomzatgyarapodás váltható ki. Sikeresen kombinálható más szteroidokkal a nagyobb hatás érdekében. Olyan szteroid injekciókkal keverve, mint a Deca-Durabolin (nandrolone decanoate) vagy az Equipoise (boldenone undecylenate), jelentősebb vízvisszatartás nélkül is nagy izomnövekedést hoz létre. Még nagyobb gyarapodás érdekében olyan erősebb androgénekkel is használható, mint a Dianabol vagy a tesztoszteron-injekciók. Ahhoz képest, amint ezeket a szereket önmagukban (nagyobb adagban) használva elérhetünk, lényegesen nagyobb tömegnövekedést érünk el, miközben ösztrogenikus mellékhatások és vízvisszatartás alig lépnek fel. A Masteron természetesen szálkásításra is alkalmas. Ha a kúra során Winstrollal, Primobolannal vagy Oxandrolone-nal kombináljuk, kivételesen nagy zsírvesztést és izomzat megtartást érhetünk el. Ezeknek a szteroidoknak egyike sem aromatizálódik, ezért nem kell a vízvisszatartásra vagy a zsírraktározásra figyelnünk.

Mivel az ösztrogén nem okoz problémákat, ezért a Masteron mellékhatásai általában gyengén jelentkeznek. Amint már korábban említettük, a gynecomastia és a vízvisszatartás gyakorlatilag nem fordul elő, hasonlóan a vérnyomás-problémákhoz, amelyeket szintén inkább az ösztrogén indukál. A Masteron nem károsítja a májat sem, még hosszú kúrák során sem. Az egyetlen jelentős tünetcsoport a dihidro-tesztoszteron androgén sajátságaihoz köthető. Ide tartoznak az olyan mellékhatások, mint a zsíros bőr, pattanások, fokozott arc-és testszőrzet növekedés, agresszió és hajhullás. Mivel a termék szintetikus
dihidro-tesztoszteron, a Proscar nem hoz ezekkel kapcsolatban enyhülést. A hajhullásra vagy kopaszodásra (öröklötten) hajlamos férfiaknak ezért ajánlatos tartózkodniuk a Masteron használatától, mert a szer androgén hatása felgyorsíthatja a folyamatot.

Hamisítványok:

Mivel már nem gyártják, a Masteron gyakorlatilag nem fordul elő a feketepiacon, és valószínűleg már a régebbi készletek is kifogytak. Ez azt jelenti tehát, hogy az eredeti terméket nem lehet beszerezni, tehát bármivel is találkozzunk, az biztosan utánzat!