Megagrisevit-Mono (clostebol acetate) [by X-files]

A Megagrisevit-Mono német termék, melynek hatóanyaga egy tesztoszteron-származék, a clostebol acetate, azaz a 4-kloro-tesztoszteron-acetát. A vegyületet mind injekciók mind pedig tabletták formájában forgalomba hozzák. Az előbbi Németországban kedveltebb, mivel nagyobb arányban felszívódik és könnyebben alkalmazható. Ebben a termékben 10 mg szteroid van 1,5 ml oldatban (több adagos fiola), és ehhez 1,5 ml B-vitamint adnak. A vitaminok nagyon hasznos étvágygerjesztők és növelik az energiát, de jobb félretenni őket más alkalmakra (túlságosan növelik az injekciók térfogatát).

A Megagrisevit-Mono kis erősségű anabolikum, minimális androgén hatásokkal. Bár mellékhatások elvileg bármelyik anabolikus vagy androgén szteroidnál előfordulhatnak, ez a vegyület ténylegesen nagyon gyenge. Az A gyűrű 4-kloro-szubsztituensének köszönhetően ráadásul nem aromatizálódik, ami tehát minimalizálja a vízvisszatartás és a gynecomastia(nőiesedés) előfordulásának valószínűségét. A vegyület nem 17-a-alkilált, tehát a tabletták szedésekor nem kell májkárosodástól tartanunk. A 4. szénatom hidrogénjének szubsztitúciója viszont nem növeli jelentősen a tabletták hatékonyságát, ezért az injekciók azonos hatóanyagtartalma nagyobb tényleges hatást fejt ki.

Amint már volt róla szó, a Megagrisevit-Mono androgén aktivitása kicsi. Az olyan mellékhatások, mint a zsíros bőr, pattanások, fokozott arc-és testszőrzet növekedés, férfias kopaszodás, tehát alig fordulnak elő, hacsak nagyobb adagokat nem alkalmazunk. Ezért nőkben kevés a valószínűsége a férfiasodás tüneteinek jelentkezésére, amennyiben betartják a megfelelő adagolást. Az a tény is, hogy Németországban idősödő betegek kezelésére széles körben használatos a Megagrisevit-Mono, azt támasztja alá, hogy ez egy nagyon gyenge szteroid. A betegek életkorának emelkedésével a szteroidok által kiváltott mellékhatások gyakorisága is nő, ezért ilyen esetekben csak valóban gyenge készítményeket szokás alkalmazni. Habár a Megagrisevit-Mono hatóanyaga a nagyon erős
tesztoszteron származéka, a clostebol hatásában alig hasonlít erre a vegyületre.

A Megagrisevit-Mono anabolikus hatása is enyhe, ezért csakis más szteroidokkal együttesen érünk célt. A leggyakrabban úgy alkalmazzák, hogy nem aromatizálódó
Anabolikumokkal, például Winstrollal vagy oxandrolone-nal keverik. A
Megagrisevit-Mono napi adagja ilyenkor 20 mg (két fiola), kiegészítve az anabolikus szteroid tabletta 20-30 mg-os adagjával.
Ez már kedvező izomépítő hatást eredményez, a legcsekélyebb vízvisszatartás nélkül. A clostebol működése ebben az esetben a régebbi Primobolan-acetát ampullákhoz hasonló, bár a Megagrisevit-Mono közismerten gyengébb hatású (sajnos a Primobolan-acetate nevű terméket kivonták a forgalomból). Használhatjuk továbbá a Megagrisevit-Mono-t nem aromatizálódó, erős androgénekkel, például trenbolonnal, Halotestinnel vagy Provironnal. Itt még látványosabb definiáltságot tapasztalhatunk, ám sajnos több mellékhatás jelentkezésére kell számítnunk. Amint már említettük, nők is alkalmazhatják a készítményt, természetesen kisebb adagokban. Ez napi egy fiolányit (lOmg/1,5 ml) jelenthet, ezt is esetleg csak minden másnap használva, hogy a szteroid képződést a vérben elkerüljük.

Mindent összevetve elmondható, hogy a Megagrisevit-Mono számos kúrában lehet előnyös, azonban hatása nyilvánvalóan túl gyenge ahhoz, hogy önmagában alkalmazhassuk. Az olvasóknak azonban csalódást kell okoznunk, mert a
Megagrisevit-Mono nemhogy az amerikai, de még az európai feketepiacon sem gyakori. Ezért ha mégis becserkésszük, nyugodtan tekinthetjük eredetinek, mivel jelenleg egyetlen hamisítványról sem tudunk. Mivel annyira kevés rá a kereslet, nem valószínű, hogy bármelyik szervezetnek megérné az utánzatok készítésébe befektetni.

Hamisítványok: Biztonságos vétel.