Hatóanyag

furazabol

Kereskedelmi megnevezések

Miotolan: 1mg tab., Daiichi Seiyaku Japán

Jellemzők

A gyógyászatban érelmeszesedés, túl magas koleszterinszint hosszú távú
kezelésére alkalmazzák. Kifejezetten androgén hatása van, s csak csekély
mértékben csökkenti a szervezet tesztoszteron termelését. Lényegében nem egy igazi tömegnövelő, az erőszintet inkább fejleszti.

Adagolása

A napi mennyiség legalább 10-20mg, tehát 10-20darab tabletta.

Mellékhatások

Ekkora adag mellett számolni kell a májmérgezéssel. Másra nincs adat.

X-Files leírás

A Miotolan nevű szteroidot, melynek hatóanyaga a furazabol, kizárólag Japánban gyártják. A hatóanyag dihidro-tesztoszteron-származék, következésképpen kifejezetten androgén természetű. Mivel dihidro-tesztoszteron-alapú termék, ezért nem aromatizálódik, vagyis az ösztrogénhez kötődő mellékhatások, így a vízvisszatartás és a gynecomastia ritkák. Anabolikus hatásai lényegesen erősebbek, mint a dihidro-tesztoszteronnak. Ez kétségtelenül az A gyűrű módosításainak köszönhető, amely stabil, az izomsejt receptoraihoz jobban kötődő szerkezetet, ezáltal kifejezettebb anabolikus hatásokat tesz lehetővé. A gyarapodás azonban nem túl nagy mértékű, ami erősen emlékeztet a Masteron nevű nem aromatizálódó androgén kemény minőségi izomnövelő hatására.

Terápiás célokra használva, kis adagokban a furazabol nem befolyásolja jelentősen a szervezet tesztoszteron-termelését. Ennek valószínűleg az a magyarázata, hogy nem alakul át ösztrogénné, ami felelős lenne a tesztoszteron termelés erős gátlásáért. Az anabolikus illetve androgén szteroidok persze bizonyos mennyiségben már nyilván befolyásolják a normális androgéntermelést, amit nem szabad figyelmen kívül hagynunk. Emiatt szükség lehet egy-egy erősebb kúra végén kiegészítő HCG illetve Clomid vagy Nolvadex kezelésre, hogy eredeti állapotába visszaállíthassuk a szervezet hormonháztartását.

A furazabol legjelentősebb mellékhatásai androgén természetéből adódnak. Az olyan tünetek, mint a zsíros bőr, pattanások, fokozott arc-és testszőrzet növekedés, agresszió vagy a kopaszodás tehát mind előfordulhatnak. Azok, akik öröklötten kopaszodásra alkalmasak, jobb, ha kerülik a szert. Noha a Proscar hatékonyan megakadályozza a tesztoszteron dihidro-tesztoszteronná alakulását, ebben az esetben nem sokat segít. A Miotolan hatóanyaga már eleve a dihidro-tesztoszteron származéka, androgén hajlamát tehát nem növeli az 5-alfa-reduktáz enzimmel való kölcsönhatása. Meg kell említnünk azt is, hogy a furazabol 17-alfa-alkilalt vegyület, ezért a májat terheli. Ezért csak korlátozott időtartamú kúrákat lehet tartani, amelyek hossza nem haladhatja meg a 6-8 hetet.

A Miotolan fő alkalmazása a szálkásítás vagy a versenyre készülés. A magas androgéntartalom ilyenkor segít az izmok keménységét és kötöttségét növelni, különösen akkor, ha ösztrogén illetve nagy mennyiségű zsír nincs jelen a szervezetben. Az izomépítő sajátságokat tovább növelheti Deca-Durabolin vagy Equipoise párhuzamos adagolása. Ebben az esetben a kombinált anabolikus illetve androgén hatás megfelelő mennyiségű, minőségi izom kialakulását eredményezi, amelynek definiáltságán nem ront a vízfelhalmozás. Esetleg használhatunk a fentiek helyett trenbolont, amely erősebb androgén lévén cserébe a mellékhatásokat is felerősíti. A férfiakban az alkalmazás módjától függetlenül napi 10-20 mg (10-20 tabletta) elfogadható eredményeket hoz. A nők inkább tartózkodjanak a Miotolan használatától, mivel a férfiasodás tünetei nagyon nagy eséllyel alakulhatnak ki bennük ilyen erős androgén alkalmazásakor.

Bár a szernek kedvező hatásai vannak, a feketepiacon gyakorlatilag képtelenség fellelni. A fentieket tehát inkább csak az érdekesség kedvéért említettem meg, nem pedig gyakorlati útmutatás céljából. Amennyiben mégis ráakadnánk a készítményre, nyugodtan tekintsük eredetinek, mivel nemcsak hogy utánzatokról nem tudunk, de az is igen valószínűtlen, hogy egy ilyen ritka termék magára vonná a hamisítók figyelmét.

Hamisítványok

Biztonságos vétel.