Hatóanyag: trenbolon hexahydrobenzylcarbonat

Ker.-i megnevezések:

Parabolan: 76mg/1,5ml Franciao.

Jellemzők:

A Parabolan erős, androgén szteroid, melynek ezenkívül nagy az anabolikus hatása. Az a különleges ebben a szerben, hogy a többi erősen androgén szerrel ellentétben nem aromatizál. Továbbá aki Parabolant szed, az megállapíthatja, hogy nem lép fel a szöve6tekben vízvisszatartás. A szer elhagyása után jelentős erőcsökkenés tapasztalható, viszont a felépített izomzat megmarad. A szteroidot elsőként szedőknek nem javasolják a parabolant, ill. ugyan ez vonatkozik a nőkre is.

Adagolása:

Legalább hetente kétszer, maximum háromszor injekciózzuk a parabolant, legfeljebb 8 héten keresztül.

Mellékhatása:

Viszonylag mérgező szteroid, de inkább a vesét mérgezi, mint a májat. A fogyasztás során napi 4-5 liter folyadék mindenképpen ajánlott a vesék átöblítésében.


Parabolan (trenbolone hexahydrobenzylcarbonate)[by X-Files]

A Parabolant a francia Negma cég állítja elő, és egy ideig az egyetlen trenbolone-tartalmú injektálható készítmény volt a világon. 1997-ben azonban befejezték a gyártását, és jelenleg a feketepiacon sem kapható eredeti Parabolan. Ezt a részt tehát csak az érdekesség kedvéért tesszük ide, és azért, hogy a feketepiacon hemzsegő Parabolan-utánzatokat leleplezzük. A trenbolone-ról sokaknak a régi Finajet jut az eszébe, az az állatorvosi készítmény, amely az Egyesült Államokban az 1980-as években oly nagy népszerűségre tett szert. A Finajetben trenbolone-acetate volt, ami a vegyület nagyon gyors hatású formája, a Parabolan azonban egészen más észtert, a trenbolone hexahydrobenzylcarbonate-ot tartalmazza. Ez az észter több mint két hétig aktív, ami alkalmasabbá teszi emberi fogyasztásra. A Parabolant csak dobozonként egy ampullás kiszerelésben ampullánként 1.5 ml szerrel hozzák forgalomba. Minden ampulla 76 mg trenbolone hexahydrobenzylcarbonate-ot tartalmaz, amely 50 mg trenbolone bázisnak felel meg (francia gyógyszerekben gyakran találkozunk ezzel a kalkulációval).

A trenbolone nagyon hatékony androgén, erős anabolikus aktivitással. Jól alkalmazható gyors erő-és izomnövelésre, és rendszerint kivételes sikereket érnek el vele, viszonylag rövid idő alatt. A szer anabolikus hatását gyakran hasonlítják az olyan kedvelt tömegnövelő szerekkel, mint a tesztoszteron vagy a Dianabol. Van azonban egy fontos különbség: a trenbolone nem alakul ösztrogénné. Ebben a tekintetben nagyon különleges vegyület, mivel a tömegnövelő szerek, szinte “kötelező jelleggel” nagymértékben aromatizálódnak
(vagy ösztrogenikus tüneteket alakítanak ki). Amikor az ösztrogén szempontjából enyhébb szteroidra gondolunk, általában kisebb izomgyarapodásra számítunk, ami viszont a Parabolanra nem igaz. A Parabolan használatakor nem kell jelentős vízvisszatartás miatt aggódnunk, ezért a készítmény hatására épült izmok nagyon kemények és definiáltak lesznek (feltéve, hogy a zsírszázalék megfelelően alacsony). A gynecomastia sem jellemző tünet, és nincs is szükség anti-ösztrogén kiegészítő kezelésre, ha kizárólag trenbolone készítményt alkalmazunk.
A szteroid kiváltotta magas androgénszint, a többlet ösztrogén hiányában, a szervezetben a zsírégetést is felgyorsíthatja. Ennek eredménye a feszesebb alak, reményeink szerint különlegesen szigorú diéta nélkül. A Parabolan segítségével tehát hihetetlenül kemény, szálkás izomzat alakítható ki, ezért ideális termék testépítő versenyzőknek is. Ez nem nagy titok, hiszen amíg a Parabolan kapható volt a piacon, listavezető versenyre készítő szteroid volt. Most már nem gyártják, de viszonylag elfogadhatóan helyettesíthetik az állatorvosi céllal gyártott trenbolon-acetátok, illetve a Halotestin, Proviron és a Masteron (amelynek előállítását szintén nemrég hagyták abba).

A trenbolone sokkal erősebb a tesztoszteronnál, méghozzá mg/ml alapon összevetve háromszor erősebb a hatása. Emiatt bizonyos mértékű androgén mellékhatásokat tapasztalhatunk a szer használatakor. A zsíros bőr, az agresszív magatartás, pattanás, hajhullás ezért nem ritka a kúra során. A vegyületet androgén sajátságai miatt nőknek nem javasoljuk, mert ilyen hihetetlenül erős androgén mellett hamar kialakulhat a férfiasodás. Mivel a hexahydrobenzylcarbonate észter hetekig tartó aktivitást eredményez, a vér hormonszintjeit nagyon nehéz szabályozni. Mivel a férfiasodás tünetei közül sok állandóan megmaradhat, a Parabolant kipróbáló nők legyenek fokozottan óvatosak. Hetekig tarthat a probléma jelentkezése után, amíg a vér hormonszintje visszaáll.

A trenbolone a szervezet androgén termelését is jobban elnyomja, mint a tesztoszteron. Ez megmagyarázza azt is, hogy nemcsak az ösztrogén negatív visszacsatolása lehet a felelős a gátlás kialakításáért, hiszen a trenbolone nem alakul ösztrogénné. Van azonban a Parabolannak valamelyes progesztin-aktivitása, mivel a trenbolone 19-nortesztoszteron-(nandrolon) származék (erre a csoportra jellemző ez a reakció). Azonban a Parabolan gátló hatásának oka inkább erős androgén hatásában keresendő. Mivel a trenbolone erőteljesen gátolja a szervezet tesztoszteron-termelését, ezért nyilvánvalóan szükséges HCG illetve
Clomid vagy Nolvadex használata a szteroidkúra végén (szerencsésebb a kombináció). Ezek nélkül hosszú időt venne igénybe a szervezet hormonháztartásának a helyreállítása, mivel eleinte a herék nem képesek normális választ adni a szervezet gonadotropinjainak visszaállt termelődésére, a sorvadásnak “köszönhetően”.

Azok, akik valaha kipróbálták a Parabolant, nélkülözhetetlennek tartják. Heti adagja a kúra során leggyakrabban 3 ampulla (228 mg) volt, azonban sokan nagyon hatékonynak tartották kisebb adagokban is. Bár a heti alkalmazás is megfelelő eredményeket hozott, a sportolók szívesebben használtak egyszerre csak egy ampullányit, a teljes adagot tehát elosztva egy hétre. Míg a Parabolan eléggé hatásos önmagában is, a még nagyobb hatás elérésének érdekében gyakran használták más szteroidokkal együtt is. A verseny előtti szakaszban szívesen kombinálták olyan nem aromatizálódó anabolikumokkal, mint a Winstrol vagy a
Primobolan. Az ilyen keverékek keményebb izmokat építettek, és rendkívül hatásos színpadi külsőt eredményeztek. Tömegnövelésre is lehet a szert használni, olyan erősebb vegyületekkel együtt, mint a Dianabol vagy a tesztoszteron. Bár a tömegnövekedés igen látványos, valamennyi vízfelhalmozódás kíséri. Mérsékeltebb hatású anabolikumok, így a Deca-Durabolin vagy az Equipoise hatása körülbelül a kettő között van. A keverék nagy erőt és tömeggyarapodást biztosít, anélkül a vízfelhalmozódás nélkül, mint amit az aromatizálódó szteroidoknál tapasztalnánk.

A Parabolannal az egyetlen gond az volt, hogy rendkívül nehéz volt beszerezni. Amíg gyártották, hihetetlen nagy volt rá a kereslet. A tetejében gyakran alig volt kapható, mert Franciaországban is csak korlátozott készletek voltak. Mostanra már a valamikori gyártó országban sem kapható. Vannak ugyan a feketepiacon utánzatok, ezért hangsúlyozzuk, hogy ezek a Parabolan termékek nem eredetiek!

Hamisítványok:

Valódi Parabolan nem létezik jelenleg, mivel a szert 1997 óta nem gyártják.