Hatóanyag: metenolonenantat

Ker.-i megnevezések:

Primobolan Depot: 100mg/ml ,Németo., Ausztria, Belgium, Svájc, Spanyolo., Franciao., Görögo., Olaszo., Portugália, Töröko., Dél-Afrika

Jellemzői:

Lényegében ez a készítmény csak annyiban különbözik az előzőtől, hogy hosszabb a hatóideje. Továbbá, hogy a Primobolan Depot heti 200mg – nál nagyobb adag esetén enyhe vízvisszatartást eredményezhet, ami elősegítheti az izom és erőnövekedést. A primobolan Depot, habár kevésé hatásos, mint a Deca-Durabolin, egy kifejezetten anabolikus hatással rendelkező bázisszteroid, mely a céltól függően majd minden szteroiddal jól kombinálható. Aki gyorsan akar tömeget növelni és nem áll rendelkezésre Deca, akkor a Primobolan Depotot Sustanon 250-nel és Dianabollal együtt használhatja.

Adagolása:

Hetente legalább 200mg/ml

Mellékhatások:

A mellékhatásai minimálisak, és csak az arra érzékeny emberek estén jutnak kifejezésre enyhe pattanásosodásban, hangmélyülésben, vagy fokozott hajnövekedésben.


Primobolan Depot (methenolone enanthate)[by X-Files]

A Primobolan Depot a methenolone nevű szteroid vegyület injektálható változata. Alapvetően ugyanaz a hatóanyaga, mint a Primobolan tablettáknak (methenolone
acetate), és mindkettőt a Schering gyártja. Ebben a készítményben az enanthate észter lassú, fokozatos hormon-felszabadulást eredményez az injekció helyéről. Az aktivitási idő a tesztoszteron-enantáthoz hasonló, azaz a vér hormonkoncentrációi nagyjából két hétig lesznek magasak. Maga a methenolone olyan hosszú hatóidejű anabolikus szteroid, amelynek androgén aktivitása rendkívül csekély. Ezzel párhuzamosan az anabolikus aktivitása is gyenge, mg/ml alapon összevetve valamivel csekélyebb, mint a Deca-Duraboliné
(nandrolone decanoate). Emiatt a Primobolant leginkább szálkásításra használják, amikor nem az izomnövekedés a legfontosabb cél. Néhány sportoló a “Primo”-hoz hasonló gyengébb anabolikumokat olyan erősebb tömegnövelő szerekkel szokta keverni, mint a Dianabol, az Anadrol 50 vagy a tesztoszteron, így minimalizálva az összes androgén tartalmat és a mellékhatásokat. Ha a Primobolan készítmények között választani lehet, az injekciók bármely célra kedveltebbek a tablettáknál, mert sokkal költséghatékonyabbak.

A Primobolannak számos előnyös tulajdonsága van. Ezek többsége onnan ered, hogy a methenolon nem alakul át ösztrogénné. Az ösztrogén kiváltotta mellékhatások, ezért egyáltalán nem jelentkeznek, amikor ezt a szteroidot alkalmazzuk.
Még az arra érzékenyeknek sem kell tehát tartaniuk gynecomastia (nőiesedés) kialakulásától vagy vízvisszatartástól. A Primobolan minőségi izmokat alakít ki, nem pedig az aromatizálódásra hajlamos szteroidokra jellemző sima izomtömeget. A kúra során nem kell a vérnyomás emelkedése miatt sem aggódnunk, mivel ezt is általában az ösztrogének, illetve a víz felhalmozódása váltják ki. Heti 100-20 mg-os mérsékelt adagoknál a Primobolan nem gátolja annyira a szervezet tesztoszteron termelését, mint amikor nandrolont vagy tesztoszteront használunk. Ez nagyon üdvös sajátság, mivel a sportolóknak nem kell olyan drasztikus hormonszint zuhanásra felkészülniük a kúra végén, és kevésbé van szükség
Kiegészítő kezelésekre. Nagyobb adagokban azonban előfordulhat erősebb tesztoszteron-gátlás, bár bizonyos határon túl bármelyik szteroid gátolja a tesztoszteron képződését. Ilyenkor természetesen javasolt a kiegészítő készítmények alkalmazása.

A mellékhatások ritkán okoznak problémát a Primobolan Depot-nál. Van rá esély, hogy bizonyos mértékben androgén tüneteket figyelünk meg, így zsíros bőr, pattanások fokozott arc-és testszőrzet-növekedés jelenhet meg, illetve felgyorsulhat a férfias típusú kopaszodás folyamata. A Primobolan a legtöbb esetben még a nők számára is alkalmazható, mert amellett, hogy hatékony anabolikum, nem okoz kellemetlen tüneteket. Ha tablettát és injekciót is be tudunk szerezni, válasszuk az előbbit, mivel a lassabban ható injekció mellett nehezebb a vér hormonkoncentrációit kézben tartani, és így az esetleges kényelmetlenségek előfordulásakor napokig kell várni, míg a szteroid-mennyiség csökkenésével ezek a tünetek enyhülnek.

A Primobolan végső soron a legbiztonságosabb szteroidok közé tartozik. Kezdő felhasználók, idősebb emberek vagy azok, akik a mellékhatásokra érzékenyek, kétségtelen, hogy remekül ki tudják használni. Férfiaknak a tipikus “biztonsági” adag 100-200 mg hetente: Ez már szemmel látható izomnövekedést jelent. Az európai orvosi gyakorlatban nem rendkívüli, ha a Primobolant ilyen adagokban hosszabb ideig írják elő. Férfi sportolók általában heti 200 mg-ot tartanak megfelelő mennyiségnek, de az erősebb anabolikus hatás reményében a legtöbb felhasználó ennél nagyobb adagokban injektálja a szert. A testépítők között nem ritka a heti 600-800 mg (6-8 ampulla) alkalmazása sem, ami mellesleg eléggé hatékonynak tűnik. Ekkora mennyiségnél azonban már nyilvánvalóan erősebb androgén mellékhatásokra kell számítani, de ezek többnyire még mindig elviselhetőek.

Férfiak körében elterjedt az is, hogy a Primobolant más szteroidokkal együttcsen alkalmazzák, hogy gyorsabb és látványosabb hatást érjenek el. Szálkásítás és diéta során az olyan nem aromatizálódó androgének, mint a Halotestin vagy a trenbolone, alkalmazhatók Primobolan mellett. Az erős androgén komponens segít az izmok sűrűségének és keménységének a növelésében. Másrészről (vagy emellett) használhatjuk a Primobolant Winstrollal, vagyis egy másik gyengébb anabolikus szteroiddal együttesen is. Ebben az esetben is nő az izom tömege és keménysége, de nem tapasztaljuk a mellékhatások intenzívebb jelentkezését. Amint már korábban említettük, a Primobolan hatékonyan alkalmazható tömegnövelésre is. Tesztoszteron, Dianabol vagy Anadrol 50 alkalmazása viszonylag hatékonyan épít új izomtömeget. Természetesen ez esetben nem feledkezhetünk meg az ösztrogének mellékhatásairól, bár a Primobolan lehetővé teszi, hogy úgy érjünk el elfogadható eredményeket, hogy a “károsabb” szerből kevesebbet használhassunk.
A feketepiacon a Primobolanra nagy a kereslet, ezért könnyen beszerezhető. Gyakorlatilag a Primobolan-injekció minden fajtáját 1 ml-es üveg ampullákban forgalmazzák, amelyek Európában 100 mg hatóanyagot tartalmaznak, Mexikóban 50 mg-ot. Németországban kapható 1 ml-es redi-ject is. Az Egyesült Államokban a mexikói 50 mg-os ampullák illetve a 100 mg-os spanyol és görög ampullák a gyakoriak. Ami kevésbé vonzó rajtuk, az kétségkívül az áruk, mivel a Primobolan nem kifejezetten olcsó termék. Egyetlen 100 mg-os ampulla általában 15-
20 dollárba kerül Amerikában. Az 50 mg-os valamivel olcsóbb, átlagosan talán 10 dollár körül lehet. Nyilván ez nem annyira költséghatékony megoldás, főként, hogy rosszabb esetben az 50 mg-os ampulla akár ugyanannyiba is kerülhet, mint a 100 mg-os változat.

Hamisítványok:

Jelenleg az összes 50 mg-os ampulla biztonságos, mivel egyetlen utánzatról sincs tudomásunk. A hamisítók inkább a drágább 100 mg-os verziónak szentelik a figyelmet.
A Schering nemrég változtatott a spanyol 100 mg-os termék csomagolásán. Az új változat nagyon emlékeztet a brit Sustanonra: tiszta üveg, papírcímkével. Az új Primo ampullák tetején azonban három csík van, egy piros és két sárga. A régebbi sötét 100 mg-os üvegek még mindig forgalomban vannak, mivel ezt a váltást csak nemrégiben vezették be, és sajnos a terméket nagy sikerrel utánozzák. A hamisítványok arról ismerhetők fel, hogy az eredetinél nagyobb kék pötty van az ampulla fején, hasonlóan, mint a spanyol Testoviron-hamisítványoknál. Nyilvánvalóan legyünk tehát óvatosak, és ha lehet, válasszuk az újabb formulát (dobozban és használati utasítással együtt).
A görög Primo is bekerül valamilyen mennyiségben az Államokba, bár korlátozott számban. Ezek átlátszó, tiszta üvegampullák zöld felirattal, és szintén 100 mg hatóanyag-tartalommal. Ne feledjük ellenőrizni a görög gyógyszerészeti azonosító matricát a dobozon. Nagyon hasonló terméket állítanak elő Törökországban is, ami időnként szintén kapható. Egyiket sem hamisítják jelen pillanatban.