Spiropent

A Spiropent a clenbuterolhydrochlorid nevű hatóanyagot tartalmazó nagyon érdekes és figyelemreméltó készítmény. Nem szteroidhormon, hanem egy béta-2-szimphatikomimetikum. Hatása miatt mégis összehasonlítható a szteroidokkal. Hasonlóan a Winstrol Depot és az Oxandrolone kombinációjához a Spiropent is szolid, igen jó minőségű izomnövekedést eredményez, ami az erőnövekedéssel jár együtt. A Spiropentnek elsősorban erős antikatabolikus hatása van, ez azt jelenti, hogy csökkenti azt az ütemet, ami a proteint az izomsejtből lebontja, s így az izomsejtek megnagyobbodását eredményezi.

Emiatt számos atléta használ Spiropentet többek között egy szteroidkúra folytatásaként, hogy az elkezdődő katablolikus (izomleépítő) folyamatokat lelassítsa, és így őrizze meg ereje és izomtömege maximumát.

A Spiropent további tulajdonsága, hogy kifejezett zsírégető hatása van. A Spiropent a zsírt diéta nélkül égeti el, mert könnyen megemeli a szervezet hőmérsékletét, miáltal a szervezetet arra ösztönzi, hogy a zsírokat fűtőanyagaként a felmelegítéshez felhasználja. A Spiropent a profi sportolók körében igen kedvelt versenykészítmény. Különösen intenzív zsírégetés érhető el, ha a Spiropentet a Cytomellel, ami egy LT-3 pajzsmirigy hormonkészítmény, kombinálják. A szervezet megnövelt hőmérséklete miatt a Spiropent hatványozza az egyidejű szedés esetén az anabolikus/androgén szteroidok hatását, mivel a fehérje-anyagcsere felgyorsul. Az adagolás a testsúlytól függ, és testhőmérséklet méréssel tökéletesíthető. Az atléták általában 5-7 tablettát 100-140 mcg-ot szednek naponta. Nőknek elegendő 80-100 mcg naponta.
Fontos, hogy az atléta a szedést az első napon csak egy tablettával kezdje, s a tablettákat naponta eggyel növelje, amíg a kitűzött mennyiséget el nem éri. Utána különböző szedési sémák léteznek, amikor is a hangsúly egyszer a zsír elégetésén van, máskor az erő- és izomnövelés és a zsírégetés közti kiegyensúlyozott viszony a cél. A szedés normális esetben 8-10 hétig tart. Mivel a Spiropent nem hormonkészítmény, nincs az anabolikus szteroidokra jellemző mellékhatása. Emiatt kedvelt a Spiropent a női sportolók körében is. A Spiropent lehetséges mellékhatásai a nyugtalanságérzés, szívdobogás, enyhe ujjremegés, fejfájás, túlzott izzadás, álmatlanság, esetleges izomgörcsök, vérnyomás-növekedés, rosszullét. Érdekes, hogy ezek a mellékhatások átmeneti jellegűek és 8-10 nap után a szer szedésének folytatása ellenére megszűnnek. A clenbuterolhydrochlorid hatóanyag számos kiszerelési formában kapható. Ide tartoznak a szirupok, cseppek, injekciós oldatok, és granulátumok.

Mivel tapasztalatok alapján az atléták a tablettát részesítik előnyben, ezért csak erről a kiszerelési formáról írtunk.

Richard Cox
Pump&Flex

További leírást: a Clenbuterol-nál találsz!