Sten (testosterone cypionate & propionate) [by X-files]

A Sten kizárólag Mexikóban gyártott, kétkomponensű tesztoszteron-keverék. Az előállító az Atlantis cég, és a Sten az egyik legolcsóbb mexikói emberi használatra alkalmas tesztoszteron-készítmény. A termékben két aktív szteroid van: a tesztoszteron-propionát (25 mg) illetve a tesztoszteron-cipionát (75 mg). Minden ampulla tartalmaz továbbá 20 mg DHEA-t (dehidro-epiandroszteront). Néhány kiadvány inkorrekt módon 20 mg DHT-ről (dihidro- tesztoszteronról) beszél, amely egy másik androgén. Ez a spanyol szavak felcseréléséből adódik, a DHEA (dehidroisoandrosterona) első látásra összekeverhető a DHT-vel. Mivel a DHEA -tartalom számunkra lényegtelen, azt mondhatjuk, hogy a termék 50
mg/ml tesztoszteron-tartalommal rendelkezik.

Sokan hasonlítják ezt a terméket a Sustanonhoz, csak annál olcsóbbnak tartják. Amíg azonban a Sustanon két szteroidnak a fokozatosan felszabaduló (“sustained release”) észterének keverékét tartalmazza, Sten sokkal rövidebb ideig aktív. A tesztoszteron-propionátnak valóban gyors hatása van, de a vérben a tesztoszteron-cipionát mennyisége csak az injekciótól számított két hét után indul csökkenésnek. Ez a Sustanon hatóidejének durván a fele, tehát lényeges különbség van a két termék között. Azonban mivel mindkettő erős tesztoszteron-készítmény, az eredmények tekintetében nincs a kettő között lényeges különbség. Ha a két tesztoszteron-észtert külön-külön alkalmaznánk, heti 200-400mg adag lenne megfelelő. Emiatt 2-4 ampulla Stent szokás hetente használni. Hogy az injekciók térfogatát csökkentsék, az adagot általában 2-4 külön injekcióra osztják fel, melyek mindegyike 2ml-t vagy egy teljes ampullányi adagot tartalmaz. Még így is 4-8 ml-t használunk hetente, ami nem kevés, ha más termékekhez, például a Sustanonhoz hasonlítjuk. Emiatt nehézségekbe ütközik más szteroidok együttes alkalmazása, mivel a térfogat kétségkívül kényelmetlen lenne. Emiatt a Stenre nincs igazán kereslet, és rendszerint csak akkor használják, ha a többi szteroid-készítmény nem hozzáférhető.
A Sten hatása hasonló a többi tesztoszteron-injekcióhoz. Kiválóan alkalmas gyors erő- és tömegnövelésre, de emellett egy sereg androgén és ösztrogenikus mellékhatással rendelkezik. A vízvisszatartás nyilvánvalóan általános, mint ahogyan a gynecomastia jelentkezése is. Az arra érzékenyeknek szükségessé válhat anti-ösztrogének alkalmazása, ami gyakorlatilag minden tesztoszteron -készítményre igaz. Az olyan androgén mellékhatások, mint a zsíros bőr, pattanások, fokozott arc- és testszőrzet-növekedés, idő előtti kopaszodás, szintén előfordulhatnak. Az ilyen hatások csökkentésére Propecia szedése hasznosnak bizonyul, különösen azoknál, akik a férfias típusú kopaszodás tüneteit fedezik fel magukon. Bár akadnak olyan testépítő hölgyek, akik használnak tesztoszteron-propionátot, a Stenben a cipionát-észter (amelynek sokkal hosszabb a hatása) ennek nem a legjobb kísérője. A kevésbé szerencsések ezért hetekig várhatnak, amíg a tesztoszteron mennyisége lecsökken a vérben, és ez nyilvánvalóan túl hosszú, amennyiben a férfiasodás tünetei már elkezdtek kialakulni.
Mexikóban dobozonként 2 ampullás kiszerelésben, 3 ml-es fecskendővel együtt csomagolják. A termék ára 5 dollár körül mozog. Az amerikai feketepiacon egyetlen Sten ampulla viszont akár 10 dollárba is kerülhet, ezek azonban jelenleg nem hamisak.

Hamisítványok: Biztonságos termék.