Test 400 (testosterone propionate, cypionate & enanthate) [by X-files]

A Denkall által gyártott Test 400 az összes közül a legmagasabb szteroid tartalmú készítmény (mg/ml olajban). Alig hihető, 400 mg/ml-es koncentrációjával ez a termék kivételes újítás még a nagy töménységű állatorvosi szteroid-készítmények mexikói piacán is. A Test 400olyan keverék, amely milliliterenként 25 mg tesztoszteron-propionátot illetve 187 mg tesztoszteron-cipionátot és 188 mg tesztoszteron-enantátot tartalmaz. Azért, hogy ilyen nagy mennyiségű szteroidot oldatban lehessen tartani, a termék alkoholtartalma is viszonylag magas – nélküle azonban lehetetlen lenne ilyen tömény oldatot készíteni. A szteroidok ugyanis alkoholtartalmú olajban jobban oldódnak, és ezáltal olyan koncentrációk is elérhetők, amelyek egykomponensű oldószerben nem. A dolog hátulütője az, hogy az alkohol irritációt okoz, és az injekció szinte mar. A felhasználók gyakran panaszkodnak az injekció helyén fellépő irritációra, fájdalomra, és ez sokszor arra kényszeríti őket, hogy a későbbiekben csak alacsonyabb dózisú olajbázisú termékekkel hígítva alkalmazzák a készítményt. Azok azonban, akik kizárólag a maximális adagok iránt érdeklődnek, vagy akik a későbbiekben hígítva alkalmazzák a terméket, azért, hogy a lehető legtöbb szteroidot vigyék be egyetlen injekcióval, biztosan a Test 400-at részesítik előnyben.

Ennek a szteroidnak a design-ja nagyon emlékeztet a Testovironra, mivel egyaránt tartalmaz a keverék gyorsan, illetve lassú/közepes sebességgel felszívódó észtereket. A két termék közötti különbség csak a propionát- illetve enantát-észterek arányában van, illetve abban, hogy a Testovironban nincsen tesztoszteron-cipionát. Nem látom a valódi értelmét annak, hogy a cipionát- és az enantát észtert együttesen alkalmazzák, mivel a két észter pharmatokinetikája gyakorlatilag megegyezik. A két vegyület esetén a tesztoszteron-szint párhuzamosan nő illetve csökken, aligha látható különbséggel. Közelebbről szemügyre véve a dolgot, magyarázattal a marketing szolgálhat: ebben a termékben három szteroid is van, nemcsak kettő. A Sustanonban legalább különböznek az egyes hatóanyagok felszabadulásának paraméterei, kísérletet téve arra, hogy ezáltal tartós és egyenletes tesztoszteron-felszabadulás jöjjön létre. A Test 400 esetén azonban nincs különbség aközött, ha csak propionátot és enantátot illetve ha a fenti három észtert alkalmazzuk.

A Test 400 hatásai hasonlóak a többi tesztoszteron-készítményhez. A tesztoszteron az egyik leghatékonyabb tömegnövelő, ezért a felhasználók kivételes gyarapodást várnak a terméktől. A tesztoszteron erősen ösztrogenikus is, ugyanakkor androgén hatású is, ezért a gyarapodást ugyanolyan erős mellékhatások kísérik. Ezek közé tartozik egyrészt a vízvisszatartás, a zsírraktározás, sőt az ösztrogénszint megugrása esetén akár a gynecomastia (nőiesedés) is; másrészt pedig a zsíros bőr, pattanások, fokozott arc- és testszőrzet-növekedés, idő előtti kopaszodás, mit androgén tünetek. Amint e könyvben már többször volt erről szó, a mellékhatásokat hatásosan csökkenti a kiegészítő kezelés olyan anti-ösztrogénekkel, mint a Nolvadex, Clomid vagy Arimidex, illetve az 5--reduktáz inhibitor Proscar. A legtöbben azonban inkább elviselik a kisebb mellékhatásokat, és nem használják a fenti készítményeket – hacsak nem súlyosbodnak a tünetek -, azért, hogy a lehető legnagyobb szövetgyarapodást érhessék el (mind az anti-ösztrogének, mid pedig a Proscar csökkentik a tesztoszteron-kúra anabolikus hatékonyságát).

Hamisítványok:

Ez a termék megbízható, nem tudunk utánzatokról. Olyan kiugró készítményről van szó azonban, amely vonzza a hamisítókat. Vásárláskor keressük a Denkall biztonsági hologramját. Ezt a hamisítás megakadályozására, a csomagolásra ragasztják, és azonnal látható róla, hogy valódi terméket készülünk-e megvenni.