Hatóanyaga: testosteronpropionat, testosteronenantat

Ker.-i megnevezések:

Testoviron Depot 50: 20mg Prop.,50mg Enant., /ml.,Németo.,Ausztria
Testoviron Depot 100: 25mg Prop.,110mg Enant./ml., Cseho., Ausztria,
Lengyelo.
Testoviron Depot 135: 25mg Prop.,110mg Enant./mlNémeto.,
Testoviron Depot 250: 50mg prop., 200mg Enant.,/ml Olaszo.

Jellemzők:

Ez az injekciózható tesztoszteron két különböző keveréke. Mivel az intenzív anabolikus hatás erős androgén effektussal párosul, tapasztalatok alapján igen alkalmas a gyors erő- és izom tömegnövelésre.

Adagolások:

A T.D. 250-ből 2-4ml hetente.

Mellékhatások:

Valószinűleg megegyezik a többi tesztoszteron-készítménnyel


Testoviron (testosterone propionate & enanthate)[by X-Files]

A Testoviron injekció egy tesztoszteron-keverék (propionát illetve enantát), amelyet a Schering cég több országban is gyárt. Mivel a Schering a Testoviron márkanevet tiszta tesztoszteron-enatnátra is használja, figyeljünk rá, hogy ne keverjük össze a kétféle terméket. A legtöbb ilyen néven forgalmazott készítmény egyébként éppen enantát, és ez összehasonlíthatatlanul népszerűbb sportolók körében. Ha Testoviron márkájú termékekkel találkozunk, észrevesszük, hogy ezeket különböző töménységben forgalmazzák. Alapvetően mindegyik tartalmaz enantátot, amelyhez kisebb mennyiségű tesztoszteron-propionátot adnak.
Mivel utóbbi sokkal gyorsabb hatású, ezért hamarabb a keringésbe kerül, míg az enantát csak lassabban jut a véráramba. Az eredmény egy olyan injekció, amely a
tesztoszteron szintet gyorsan növeli, mégis mintegy két-három hétig magas koncentrációt biztosít. A termék tehát a Sustanonhoz hasonlóan épül fel, bár a Testoviron lényegesen kevesebb ideig aktív a szervezetben.

Ez a szteroid természetesen nem különleges készítmény, és hatása is más keverékekhez, így a Stenhez vagy a Sustanonhoz hasonló. A kúra során gyors erő- és izomtömeg növekedést tapasztalhatunk, ami az összes tesztoszteron-injekció esetében várható is. Ez azonban kéz a kézben jár a vízvisszatartással, hiszen a tesztoszteron hamar ösztrogénné alakul át. Ez az izmok definiáltságának csökkenéséhez vezet, mivel a bőr alatti kötőszövetek víz-és zsírraktárai miatt az izmok alakja kevésbé látszik. Ezért nem előnyös, ha a Testoviront a szálkásítás során próbáljuk alkalmazni. A megnövekedett ösztrogén-koncentráció miatt gynecomastia is kialakulhat. Érzékenyebbek ezért használjanak minden kúra folyamán anti-ösztrogéneket, például Nolvadexet illetve Proviront, hogy a tünet jelentkezését meggátolják. A tesztoszteron-készítmények elnyomják a szervezet saját hormontermelését is, ezért serkentő készítmények, így HCG illetve Clomid vagy Nolvadex alkalmazására szintén szükség van azért, hogy a kúra végi összeesést elkerüljük. Mivel a tesztoszteron alkalmazása során ennek veszélye fokozottan fennáll, a legtöbb esetben a két szer keveréke nyújthat megfelelő hatást. A tesztoszteron a szervezetben több helyen az erősebb dihidro-tesztoszteronná alakul át, ami a hormon jelentős androgén hatásáért felelős. A Testoviron használata esetén ezért egy sor kellemetlen mellékhatás jelentkezhet, például zsíros bőr, pattanások, fokozott arc- és testszőrzet-növekedés, valamint férfias típusú kopaszodás. Azok a férfiak, akik már eleve hajhullással küszködnek, vagy hasonló hajlamot gyanítanak, esetleg ne is alkalmazzák ezt a szteroidot, mivel a tesztoszteronhoz hasonló erős androgének visszafordíthatatlanul felgyorsíthatják ezt a folyamatot. Mások egyszerűen napi rendszerességgel alkalmazott Proscar illetve Propecia segítségével gátolhatják meg a dihidro-tesztoszteron keletkezését, és enyhíthetik a tesztoszteron androgén hatásait. Ne feledjük azonban, hogy bár a Proscar segítséget nyújthat, mégsem óvhat meg teljes biztonsággal a kúra során fellépő androgén mellékhatásoktól, hiszen az androgén hatásokért ugyanazok a receptorok fellelősek, amelyek az anabolikus hatásokat is kiváltják. Ebből a szempontból a Deca-Durabolin még mindig sokkal kedvezőbb választás.

A Testoviron elfogadható alternatíva a tesztoszteron-készítmények sorában. A Testoviron ampullákat nem túl gyakran látni a feketepiacon, de amennyiben ráakadunk, nem rossz választás. Amerikában a Testoprim-D ampullák a leggyakoribbak. Ezek nem utánzatok, mint ahogy azt több kiadvány is említi, hanem mexikói gyógyszergyárak termékei. Eddig még nem találkoztunk hamisítványokkal, és reméljük, hogy a Testoprim termék még egy ideig biztonságos marad. Ha a terméket Mexikóban keressük, egyesével csomagolt, fényvédő üveges ampullákat kapunk, amelyek fekete felirattal ellátott piros-fehér dobozokba vannak csomagolva. Az ampullák feliratát közvetlenül az üvegre nyomják. Maga a felirat szürkésfehér, és nem egykönnyen dörzsölhető le az üveg felületéről. Mire a termék az Államokba kerül, a doboz többnyire eltűnik (ezek nélkül könnyebb becsempészni az ampullákat). A szintén mexikói Aratest nevű termék is fel felbukkan, és jelenleg ez az egyetlen olyan készítmény, amely több alkalomra elegendő mennyiséget tartalmaz fiolaínként. Bizonyos vélemények szerint azonban igen alacsony a hatóanyagtartalma; legyünk hát óvatosak. Az egyetlen itt megemlíthető hamisítvány az állítólagos Octagon cég terméke, amely tesztoszteron-undekanoát és -propionát keveréke. Ezt kerüljük.

Hamisítványok: Biztonságos termék.