Hatóanyag

triatricol

MárkanévHatóanyagtartalomKiszerelésGyártó
Nidolin0,35mg/tabChelfar GR
Teatrois0,35mg/tabTheranol FR
Triacana [F.K.]0,35mg/tabMedgenix FR
Triacana [F.K.]0,2% krémMedgenix FR
Triacana0,35mg/tabMacrofina FR
Triacana0,2% krémMacrofina FR
Sidus Argentina
Triax [F.K.]1mg/kap.Syntrax Innovations USA

Jellemzők

A Tricana a pajzsmirigyhormonok közé tartozik. Kifejezetten zsírégető
tulajdonsága van, a gyógyászatban pajzsmirigy-túltengésre alkalmazzák. Fokozott anyagcsere, megnövekedett testhőmérséklet és erősebb általános izgaztottság lép fel. Szedése során extra alacsony testzsírszázalékot lehet elérni.

Adagolása

Napi 2db 0,35 mg-os tablettával kezdik a kúrát, s ezt 2-3 naponként emelik 2 tablettával, amíg el nem érik a napi 10-12 tablettát, majd ugyanígy levezetik.
Ne szedjük tovább 4-6 hétnél, a napi adagot osszuk fel 3 részre.

Mellékhatása

A pajzsmirigy állandó alulműködése, szívdobogás, remegés, fokozott izzadás,
feszült állapot.


Triacana (tiratricol) [by X-Files]

A Tricana márkanév a tiratricol nevű pajzsmirigy készítményre utal. Maga a tiratricol hatóanyag a trijód-tironin (T-3) nevű pajzsmirigy-hormon jellegzetes bomlásterméke. A pajzsmirigy két hormont is termel: a trijód- illetve a tetrajód-tironint (T-3 illetve T-4). Utóbbi átalakul trijód-tironinná. Ezek együttesen a sejtanyagcsere elsődleges szabályozói. Mindkét hormont szintetikusan is elő lehet állítani, amelyeket (többek között) Cytomel (T-3) illetve Synthroid (T-4) néven forgalmaznak. A Tricana a T-3 hormon elsődleges bomlásterméke, és hatása gyengébb, mint a fenti két hormoné. Alkalmazás során mindezen készítmények serkentik a sejtanyagcserét. Ezt jelzi a szénhidrátok, zsírok, fehérjék gyorsabb átalakítása, mivel a szervezet több kalóriát termel adott idő alatt. Ez annyit jelent, hogy a sejt fokozott működése következtében a szervezet hamarabb használja fel a tápanyagokat.

Ezeket a hormonokat az orvosi gyakorlatban a pajzsmirigy nem megfelelő működésének illetve (a hormon hiányában bekövetkező) elzsírosodásának kezelésére alkalmazzák. A Tricana különösen alkalmas hyperthyroidia, azaz pajzsmirigy-túlműködés kezelésére. A hatóanyag bevitele ugyanis jelentősen csökkenti a TSH (pajzsmirigyserkentő hormon) elválasztását, így szabályozza a szervezet hormontermelését. A testépítők különösen hatásos zsírégetőnek tartják ezeket az anyagokat. Drasztikus diéta nélkül is csökkentik a bőr alatti kötőszövet zsírtartalmát, ami keményebbé, láthatóvá, ezáltal definiáltabbá teszi az izomzatot.

A pajzsmirigy-hormonok alkalmazása nélkül a sportoló kétségtelenül sokkal szigorúbb étrendet kénytelen folytatni. Ez gyakran az izomszövetek rovására megy, mivel a tápanyagok megvonása mellett nehéz megtartani adott mennyiségű izomtömeget. A testépítő versenyzők ezért pótolhatatlannak tartják ezeket a hormonokat, hiszen látványosan javítják a fizikumot. Ha pajzsmirigy-készítményt keresünk, nyilván döntenünk kell, melyik hormont serkentsük. A Tricana az egyik legkedveltebb termék, mivel sokkal biztonságosabbnak tartják, mint a többit- Ha a pajzsmirigy-hormonok mennyiségét befolyásoljuk, a mellékhatások széles skálája előfordulhat. Ezek közé tartozik többek között a reszketés, fokozott verejtékezés, hasmenés, álmatlanság, hányinger, pulzusszám emelkedése, belső nyughatatlanság, fogyás. A legkellemetlenebb hatás mégis a pajzsmirigy maradandó diszfunkciója, működésképtelensége lehet. Míg a Cytomel használatát alaposan meg kell tervezni, és a kezelést precízen kell folytatni, a Tricana alkalmazása rugalmasabb lehet. Kezdőknél a Tricana használatakor sokkal kevésbé valószínű, hogy az adagolás, vagy a kezelés időtartamának hibái súlyos illetve maradandó mellékhatások alakulnak ki. A Tricana a többi pajzsmirigy készítménynél hamarabb ürül a szervezetből, ami nagyon előnyös tulajdonság akkor, ha kellemetlen tünetek jelentkezését tapasztaljuk. Kétségtelen, hogy kezdők számára a Tricana a megfelelő választás. A Tricanát a többi hormonhoz hasonlóan kell alkalmazni. Nem szabad azonnal a maximális adaggal kezdeni, hanem e helyett lassan kell az adagolást felépíteni. Mivel a termék nem túl erős, a hatásos adag napi 10-14 darab, 0,35 mg-os tabletta. Általában első nap két tablettával kezdenek, és ezt a dózist naponta-kétnaponta két tablettával növelik. A tiratricol felezési ideje körülbelül hat óra, ezért a napi adagot a nap folyamán elosztva vegyük be, hogy egyenletes hormonkoncentrációt biztosítsunk a vérben. Többen alkalmaznak
szteroidokat is a pajzsmirigy-hormonokkal együttesen, hogy az anabolikus hatást illetve a fehérjeszintézis ütemét növeljük. Lehet olyan szálkásító szerekkel is kombinálni, mint a clenbuterol, ami még erőteljesebb zsírégető hatást ad. Általában a Tricana-kúrákat rövidebb ideig folytatják. Az egészségügyi kockázatok miatt. Bár a Tricana használata nem hordoz nagy veszélyeket, a biztonság kedvéért ne folytassunk három hónapnál hosszabb kúrákat, amelyek után még hosszabb szüneteket kell beiktatni. Ne feledjük, hogy a kezelést ugyanúgy kell befejezni, ahogyan az adagolást felépítettük; naponta-kétnaponta két tablettával csökkentsük az adagokat. A pajzsmirigy-hormonok hirtelen megvonása sok kellemetlen problémához vezethet.

Az amerikai feketepiacon 100 darab Tricana tabletta ára 75-100 dollár lehet. A francia változattal, amely a Medgenix Company terméke, ritkán találkozni.
Ezt a terméket dobozonként négy 25 tablettás levélben szerelik ki. Itt jegyezzük
meg, hogy a kiegészítő sportkészítmények piacára néhány éve vezették be a terméket, így az amerikaiak elérhető áron juthattak hozzá a boltokban. A legális forgalmazást azonban hamarosan megkérdőjelezte az FDA. Mivel újabb doppingszernek, nem pedig – a gyártóhoz hasonlóan � természetes táplálék kiegészítőnek minősítették, bevonták a piacról. Az FDA addig elment, hogy a kiegészítőket forgalmazó cégek raktáraiban lefoglalta a készleteket. Legjobb tudomásom szerint nem emeltek vádakat, de szép sikert értek el abban, hogy a terméket tényleg lesöpörték a piacról. A tiratricol, mint kiegészítő összesen nyolc hónapig volt kapható, ezután pedig, az egyetlen beszerzési lehetőségé ismét a feketepiac vált.

Hamisítványok: Biztonságos termék.