Nelson Montana tollából

A következő interjú tényleg semmi más, csak egy interjú. Érdekesnek találtuk, hogy gyakorlatilag bárki használhat horribilis mennyiségű doppingszert. Mi semmiképp sem javasoljuk az alább olvasható dózisokat, és ha személyesen kérdeznéd a véleményünket, biztosan sokan közülünk nem értenének egyet az alább közöltekkel, de ez az úr akkor is nagyon érdekes dolgokat mond!

A lázadó farmakológust, Paul Borresen-t szaktekintélynek hívni égbekiáltó eufemizmus. Ha első kézből származó tapasztalatokra van szükség Paul több mint szaktekintély! Paul az egyik legtájékozottabb szaktekintély az anabolikus szteroidok tudományában. Egyetemi végzettségét biokémiából szerezte kitűnő minősítéssel. Ezután gyógyszertanból másoddiplomázott, szakdolgozatát pedig a receptor sejtekből, és azok funkcióiból írta, amit orvosi szakfolyóiratok publikáltak szerte a világban. Ezután több könyvet is írt a témáról, valamint körülbelül 200 cikke jelent meg különböző újságokban a szteroidok használatról, és azok alkalmazásáról testépítők esetében. Ha a profik némelyikének problémája van a szteroidok megfelelő felhasználásával a versenyfelkészülés során, Paul-t hívják. Ezen profik sorába tartozik – legalábbis Paul szerint – egy Dorian Yates nevű fickó is többek között. Néhány embernek tapasztalati tudása van, míg másoknak elméleti. Paulnak mindkettő megvan, nem is említve a 130 kilós fizikumát, ami állandóan 8 % körüli zsírtartalommal bír. A mai „guruk” közül vajon hányan bírnak ilyen kombinációval? Ha szemben állsz a teljesítmény-fokozó drogok radikális használatával szemben, nyugodtan be is fejezheted itt az olvasást, ez a cikk nem neked szól. Azok, akik vakmerő természettel vannak megáldva, és tanulni szeretnének ettől a sajátságos mestertől, továbblapozhatnak, de csak óvatosan!

A tanítási óra megkezdődött!

NM: Hogy vagy mostanában? Úgy hallottam volt valami baleseted.

PB: Igen, volt egy csúnya esésem. 4 és fél hónapig feküdtem kórházban. Egy nagy műtéten estem túl. Sok ideig voltam teljesen járógépre szorulva. A kórházi hónapok során lefogytam vagy 30 kilót. Gyorsan visszanyertem a tömegemet, és közben nyomattam a glutamint, deca-t, és a növit. Nem volt nehéz hozzájutni a kórházban. Azóta indultam néhány területi versenyen, amiket meg is nyertem, de a célom, hogy visszatérjek a nemzeti szintre, és ott győzni.

NM: Van most valami új cucc, amivel kísérletezel?

PB: Akármi újdonság van, én kipróbálom. Hallottál az új olajokról, amik felduzzasztják az izmot, mint a synthol? Nos, én összeállítottam egy kombinációt nandroloneból, benzilgyök-alkoholból, és szilícium-dioxid zseléből. Folyamatos növekedést lehet vele elérni, köszönhetően, hogy a szilícium-dioxid zselé burkot képez az izomrostokon. És ez egyúttal 300 mg szteroidot is tartalmaz, milliliterenként. Igazán fantasztikus anyag, de könnyen túlzásba lehet vinni, mint például Ernie Taylor esetében. Láttad a srác tricepszeit?

NM: Igen, persze, hatalmasok, és teljesen hamisnak tűnnek.

PB: Nem jól használták. Ez egy tipikus példája a túlzásba vitt helyi használatnak. Amint van valami új, én kísérletezek vele, mint például a prosztalgandinokkal is, már 1995 óta. Amikor az Északnyugati bajnokságot megnyertem, 6 milliliter Cavajet-et nyomattam, amit eredetileg erekció javítására, valamint annak elősegítésére használtak. De nekem azzal nem volt bajom, így a karjaimba, és a vállaimba nyomattam. Dolgoztam együtt olyan emberekkel, akik használták közvetlenül ágyba bújás előtt, és fenomenális eredményeket tapasztaltak. Ők is helyi megnagyobbodást értek el vele. Én a szimmetriám javítására használtam.

NM: Tapasztaltál bármilyen mellékhatást?

PB: Nem tapasztaltam igazából semmiféle mellékhatást. Ha a rizikótényezőket, és a mellékhatásokat nézed a farmakológiában, a prosztalgandinok a lista alján vannak valahol ilyen szempontból.

NM: Mi a tipikus adagolás azoknál az embereknél, akiket edzel?

needle

PB: Akiket edzek, azok napi 2000 mg-ot nyomnak. Ők nagyon nagyok. Ha ilyen szinten nyomod az anabolikát, rövid ciklusokat kell csinálni szerintem, maximum 30 nap, mielőtt a test felismeri, mi is történik. Határozottan hiszek a receptorok felülszabályozásában. Ha mondjuk heti 5000 mg-ot nyomsz, a receptorok hihetetlen módon reagálnak rá. Egyesek napi kb. fél kilót pakolnak fel 18 napon keresztül.

NM: Szóval azt mondod, hogy szuper-fiziológiás mennyiségeket adagolva rövid ciklusokban, nincs szükség kúráról kúrára emelni a dózist?

PB: Kevesebbre van szükség! Ez pont olyan, mint az edzés: egy kezdő nyom 16 szettet egy edzésen, fejlődik tőle. Egy középhaladónak kevesebb széria kell egy edzésen belül, nem is beszélve egy profi testépítőről. Én 4-5 szettet nyomok. Jelenleg Ian Harrison-t segítem az Arnold Classic-ra való felkészülésében, és ő még kevesebbet csinál.

NM: Szerinted mennyit kell várni két kúra között?

PB: Az utolsó lövéstől számított 15-21. napon belül kell újrakezdeni. Ha 3 hétnél többet vársz, akkor visszalépés fog bekövetkezni a fejlődésedben. Anti-katabolikus szerekkel viszont pótolni tudod az elvesztegetett időt.

NM: Mondj néhány dolgot a cégedről. Hogyan kezdődött?

PB: Néhány éve én és a feleségem indítottunk egy céget Chemical Nutrition néven. Sajnos bevettünk partnernek egy kétes hátterű egyént. Rosszul mentek a dolgok, és ő megfenyegetett, hogy hullazsákban fogom végezni. Szakítottam az egésszel, és belekezdtem a Biohazard dologba. Gyorsan fejlődtünk Nagy Britanniában, és büszkén állíthatom, hogy az ex-partnerem cége pedig földbe állt. Én nem követek egyetlen úgynevezett „üzleti stratégiát” sem. A minőségre figyelek. Én akarom a legjobb minőséget magamnak. Nem fogok senkinek sem mellébeszélni, és nem hagyom, hogy olyanok dolgozzanak nálam, akik nem őszinték. Nekem mester diplomám van, és az én üzletfilozófiám nem egy birodalom kiépítésére készül, sokkal inkább több kastélyra. Pénzt akarok csinálni, de közben a tükörbe is szeretnék belenézni mindennap.

NM: Mi a legegyedibb Biohazard termék?

Scavanger

PB: Talán a Ravenger 5, ami egy különleges minőségű fehérjepor. kifogástalan aminosav felépítése van, szabadalmaztatott rendszerben, ami jelenleg egyedülálló a piacon. Legutóbb pedig kijöttünk egy savó, tojásalbumin, szója izolátum, és búzafehérje keverékkel. A glutamin nem szabad aminosavként van jelen, mert a fehérje a természetes peptid-láncokban hasznosul a legjobban. Én nem vagyok nagy híve a szóló aminosavaknak.

NM: A múltban többször is őszintén beszéltél profi testépítőkről. Legutóbb például Paul Dillett-ről tettél néhány kijelentést.

PB: Semmi személyeset nem mondtam róla. Nem mindig edz keményen. Eléggé lusta. Nekem nem szimpatikus, amikor valaki nagy mennyiségű anabolikát használ, és közben nem edz maximálisan. Mindenki, aki velem dolgozik, nagy mennyiségű androgéneket használ, és bizonyos óvintézkedéseket hozunk. Például mindegyiknek glicerint adok. Ez csökkenti a vízvisszatartást, és a vérnyomást. Ez egy emészthetetlen szénhidrát, ami vizet vonz a környező szövetektől el, például a bőrből. Egyúttal növeli az erezettséget is.

NM: Hogy néz ki az adagolás a te esetedben?

PB: az első 10 napon napi 1000 mg sustanon-t nyomok. A 11. naptól a 20ig napi 800 mg deca, 400 mg primobolan, 600 mg test propionate megy. A 21. és 30ik nap között napi 400 mg propionate, 200 mg winstrol, és 4 Tripla-X kapszula megy, ami az én házi kombinációm dinatropinolból, T3-ból, és szájon át szedhető inzulinból. Ezen felül minden étkezésnél lövök 30 NE inzulint.

NM: Ennyi az egész?

Jintropin

PB: Tulajdonképpen ennyi szükséges. A lehető legnagyobb növekedést próbálom elérni. Közel 43 kilót szedtem fel az elmúlt 5 hónapban (több hónapos kórházi tartózkodás után, a ford.) Ohh, majdnem elfelejtettem: Növekedési Hormont is használtam, egyszerre csak 4 napig, és annyit, amennyit normális esetben egy gyermek szervezete termel 4 nap alatt. Úgy nem hatásos a dolog, ha hosszú időn át folyamatosan szeded. A folyamatos használat elnyomja a test saját GH kiválasztását, plusz hatástalanná válik a szervezet alkalmazkodása miatt a szer. Napi 12 NE megy a 4 napos ciklusban.

NM: Nincs levezető szakasz a szteroid ciklusoknál?

PB: Nem, csak egyszerűen abbahagyom. Nem gondolom, hogy lenne bármi haszna is a levezetésnek. A szteroidok felezési idejéből kifolyólag az ún. „levezetés” magától megtörténik. A kúra után szeretnék kitisztulni amint lehet. Azzal, hogy egyre kevesebb anyagot adagolunk, hogy fokozatosan hagyjuk abba, nem leszünk „tiszták”.

NM: Mi a helyzet az anti-ösztrogénekkel?

PB: Aminoglutathiamide a verseny előtti 10 napban használva fantasztikus. Szörnyszerű kinézetet ad, azonban meglehetősen rizikós cucc. Az ACTH hátulütője még nagyobb utóhatást okozhat. Ez egy hazárdjáték. Én amúgy tamoxifen-t szoktam használni 40 mg-ot lefekvés előtt, ha puffadtnak érzem magam.

NM: Észrevettem, hogy nem használsz orális szereket.

PB: azt a mennyiséget, amit én nyomok nem lenne szerencsés szájon át bevinni. Utálnék például 2000 mg-ot 2 mg-os Anavar tablettákból bevinni.

NM: Ez érthető. Mi a helyzet az állatorvosi cuccokkal?

boldenon10malayopis

PB: Felejtős. Egy dolog, amit megtanultam az egyetemi évek alatt, hogy az emlősök biológiailag nagyon hasonlóak, de vannak faji különbségek. Az állatorvosi gyógyszereket állatorvosi kutatások során fejlesztik ki, speciálisan egy bizonyos fajnak. Nincsenek tanulmányok, vagy kutatások az emberre gyakorolt hatásairól. Sokkal nagyobb adagokra van szükség belőle, mint az emberi megfelelőjéből. Egy kutyának szánt tesztoszteron is működik az emberben, csak nem olyan hatékonyan. Amíg nem tudom, hogy pontosan mi összeegyeztethető, és mi nem, addig nem nyúlok ilyen szerekhez.

NM: Ténylegesen meg lehet-e különböztetni a hamisítványt az eredetitől?

PB: Könnyű hamisítani az ampullákat, és dobozokat. Akármikor láthatod szakmai expókon. Csak le kell másolni az eredetit. Van azonban néhány trükk, például a primo nem esik ki, amikor fejjel lefelé fordítod a dobozból.

NM: Amíg a dealer ki nem veszi néhányszor a dobozból.

PB: Jól látod. Az eredeti ki lett cserélve. Múltkor volt botrány is errefelé, mert néhány dealer Thai dianabol néven 5 mg-os clenbuterol-t tett bele.

NM: 5 mg? Atyaég, meghalt valaki?

PB: 9 jelentett haláleset volt. Én vettem egyet, és kórházba kerültem.

NM: Más téma: Mi a jelenlegi kapcsolatod Dorian Yates.szel?

974027030

PB: Szinte minden héten kapok hívást tőle, technikai kérdésekben. Le szokott hívni magához, és ott szoktuk megbeszélni a dolgokat. Megmutattam neki, hogyan kell helyesen használni a növit, és az IGF-et. Segítettem neki helyesen adagolni a DNP-t, amikor az utolsó Olympiájára készült. Őszintén mondhatom, hogy a DNP hihetetlen eredményekre képes, de tudni kell helyesen használni. Én magam borzasztónak találtam. A testhőmérsékletem felszökött 39,5 fokra. Beteg voltam, és úgy éreztem, mintha tűzben égnék.

NM: Szóval a jövőben csak a clen-hez fogsz ragaszkodni?

PB: Fogom használni a DNP-t továbbra is. Csak szenvedek tőle. Egy hét alatt 2.3 kiló zsírtól is meg lehet szabadulni a segítségével. Az én derékkörfogatom 79 centiméter. Volt egy előnye a kórházi tartózkodásomnak, nevezetesen, hogy eltávolították két bordámat, így a derekam most keskenyebbnek látszik. Cher-nek volt hasonló műtétje, ami által hosszabbnak láttatta a törzsét.

NM: Mi a legjobb szteroid véleményed szerint?

PB: Ha csak egyet kellene javasolnom, akkor az a deca lenne, figyelembe véve a hatások – mellékhatások arányát. Azonban az én abszolút favoritom a primobolan.

NM: Én is bírom a primo-t. Az emberek gyengének gondolják, mert nem okoz vízvisszatartást, és abból eredő tömegnövekedést. Másfelől a deca nekem komolyabb vízvisszatartást okozott, mint a tiszta tesztoszteron!

PB: Nekem mondod? A deca-tól nagyon könnyen felfúvódhat az ember, és nem minden testo okoz ilyen mértékű vízvisszatartást. De sokan direkt akarják ezt a mellékhatást. Talán azt hiszik, hogy izmot építettek fel?

NM: Mely szteroidokat nem csíped?

PB: Nem kedvelem a testosterone cypionate-ot. Nekem túl nyers, és könnyen okoz depressziót. Az anadrol talán még szarabb. Az, hogy 50 mg van belőle egy tablettában, mutatja, hogy milyen szar.

NM: Én is gyakran hangoztatom ezt, és mégis, az emberek nagy többsége nem érti meg, vagy nem is tudja ezt a tényt. Az alacsony dózisú szteroidok, mint például a winstrol okozzák a legnagyobb izomtömegnövekedést.

PB: A winstrol egy nagyon hatásos szövetfelépítő szteroid. Az izomépítés szempontjából 50 mg winny simán kenterbe veri az 50 mg anadrol-t, és még akkora vízvisszatartást sem okoz.

NM: Köszönöm! Legalább látom, hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel.

1088271122

PB: Annyira nyilvánvaló! Az anadrol-t a vérszegénység kezelésére hozták létre. Vörös vértesteket hoz létre. Nem épít izmot. Abban segíthet, hogy a kúra során feltöltődj vérrel, és így növelheted a tömegedet. Ez a szegény ember EPO-ja. Ha sok pénzt akarnék csinálni, terveznék egy új szteroidot, és elnevezném Super-bol 5000000-nak! Mindenki azt gondolná, hogy milyen erős szer lehet! Az emberek sok mindent rosszul gondolnak ezzel a szerrel kapcsolatban. Azt gondolják, hogy a primo a gyenge, holott pont az egy nagyon hatásos szer. Az anadrol-t gondolják erősnek, holott pont az a gyenge. A cypionate népszerűbb az enantátnál, holott az utóbbi kiváló, míg az előbbi egy kalap szar. Konklúziókat vonnak le, a legalapvetőbb farmakológiai ismeretek nélkül. Az embereknek a jó minőségű, összetett cuccokat kellene használniuk, mint a primo, és a winstrol, nem pedig a cypionátot, és az állatorvosi cuccokat. Ez abszurd!

NM: Mi a helyzet a stack-eléssel?

PB: Mindegyik szteroid verseng mindegyikkel. Ezért mondom azt például, hogy 10 nap sustanon után, jöjjön mondjuk 10 nap deca, és így tovább. A proviron egy anti-ösztrogénnek hitt dolog, de igazából anti-androgén. A clomid pedig egy alábecsült anti-ösztrogén.

NM: Miben különbözik a clomid és a cyclofenil?

PB: az utóbbi egy gyenge ösztrogén. Noha az ösztrogének ellen lép fel, néhány azok közül mégis aktivizálódhat. A clomid viszont teljesen eltávolítja az ösztrogént, ezért sokkal hatásosabb.

NM: Ki volt a legnagyobb szteroid felhasználó, akit valaha is ismertél?

PB: Szívesen elmondanám, de nem tehetem.

NM: Nem kell, hogy megnevezd.

PB: Ok. A legőrültebb dolog, amivel találkoztam a Brit Nagydíjon volt. A fickó fogott egy 100 ml-es üvegcsét, és megtöltötte mindennel, amihez hozzájutott. Deca, cyp, equipoise, mindennel! Aztán 3 óránként 5 ml-t lőtt be magának belőle.

NM: Azigen!

PB: Emellett még 10 mg propionate-ot nyomott bizonyos testrészeibe naponta! És ezt nem számolta bele a stack-jébe, mert csak „helyileg” használta. Szóval így összesen napi 60 szuri ment neki.

NM: Ez döbbenetes! És hogy nézett ki?

PB: Kibaszott jól!

NM: Ez nem kétséges! Paul, van még valami, amit szeretnél megemlíteni?

PB: Csak naprakész információkkal akarom ellátni az embereket, és olyan tápszereket eladni, amelyekről meg vagyok győződve, hogy hatásos. A mottóm a következő: „a tudatlanság öl, hát öljük meg a tudatlanságot!” Őszintén hiszem, hogyha helyes információkkal látjuk el az embereket, fejlődni fog a sport. Túl sok seggfejnek van túl nagy hatalom a kezében mostanság.

NM: Egyetértek. És köszönöm az interjút!

Az órának vége!!!

Fordította: Katudas