Előszó: Riportom a magyar szteroidkereskedelem egy meghatározó alakjával készült. Kendőzetlenül beszél a kereskedelem fortélyairól, a hamisítványokról az üzletről.

Sztereó: A 80’-as években még nem túl széles repertoár volt a szteroidok palettáján.
X:
Tudod az első a Nerobol volt. Azután volt a Gerovit őrület. A gerovit tulajdonképpen egy multivitamin készítmény ami tartalmazott egy kis metandrosztenolon hatóanyagot. Az akkoriak kétpofára ették. Tízszeresét kellett belőle bevenni mint a nerobolból. Gondolhatod mikor napi 90(!) tablettákat szedtek!
:-DDD Nagy dobozokkal jártak a hónuk alatt. :-DDDD

Sztereó:….ezek után?
X:
Azután a badisok beszerezték az összes gyógyszertárban fellelhető magyar gyártású kokszot: Nerobolil,Retandrol,Androrál,Retabolil. Ide hozzánk 86’ környékén jutottak el előszőr az első külföldi cuccok: Stromba, Primobolan. Ez akkoriban nagy kincs volt.

Sztereó: Ekkor már foglalkoztál kereskedelemmel?
X:
Nem! 90’-ben amikor katona lettem,egyre többet kerültem kapcsolatba élsportolókkal,akik elmondtak ezt-azt. A katonaság ideje alatt aztán egy páran megkerestek azzal hogy tudok-e hozni valami „erősítőt”. Elkezdtem hordani be, a katonasághoz, de csak úgy baráti áron haszon nélkül. Egyre többen kerestek és rájöttem hogy ebben jó „biznisz” van. Egyre bővült az ismerettség, egyre bővült a piac.

Sztereó: A katonaság után folytattad?
X:
„Civilként” is sokan kerestek meg ezen okból kifolyólag. Egyre több hazai, és külföldi kapcsolatom lett. A külföldi kapcsolatok révén a kinti cuccok is egyre elérhetőbbek lettek. Egy láncolat alakult ki, és egyfajta cserekereskedelem. Ma magyarországon 3-4 ember uralja a szteroid piacot. Ebbe én is beletartozom.

Sztereó: A hamisításról mi a véleményed?
X:
Érdekes kettős dolog. A 90’-es évek közepén rájöttem hogy a kereskedelemnél van jobb pénzkereset: A gyártás. Mi kell hozzá: Gép,üzem,fóliázás, az összetétel. Bár én ezt nem hamisításnak hanem utángyártásnak hívom.

Sztereó: Miért?
X:
Mert ezeknek a /külföldi piacra szánt/ utángyártott cuccok egy részének valóban megfelelő volt a hatóanyag tartalma. Sőt sok volt amiben még több is volt. Aztán ha esetleg kifogyott a hatóanyag akkor a gyerekek „gyógyszerészeti hintőport” ettek metandrosztenolon gyanánt. Szerencse kérdése.

Sztereó: Ti gyártottatok metandrosztenolont vagy naposimot?
X:
Nem, de hívtak. „Beleláttam” a készítésbe.

Sztereó: Nektek mi volt a specialitásotok?
X:
? Sustanon. Hogy mennyit szívtunk vele! :-DDD A fóliája az istennek nem akart megragadni! Ez volt az ismerteteőjele is. Levált állandóan! Aztán kitaláltunk egy mondvacsinált indokot hogy miért. Egyébként nagyon sokat eladtunk belőle! De én a kereskedőknek felhívtam a figyelmüket arra hogy ez gagyi. Magánszemélynek nem szívesen adtam.

Sztereó: Mi volt az ampullában, és mennyiből tudtátok kihozni?
X:
Decanofortot raktunk bele. Mennyiből jött ki? 150 Ft a Decanofort. A címke, fólia 20 Ft. A készterméket 450-600 forintos áron értékesítettük. Azután ráálltunk a Bionabol hamisításra. Mivel a 2 miligramosnak és az 5 miligrammosnak ugyanolyan a dobozban lévő utasítása,ezért lényegében csak az 5 milligramos papírdobozát kellett legyártani és beletenni a 2 milligrammos üvegcsét. Így 7 forint helyett 14 forintért tudtuk darabját eleadni az „ál 5 milligrammos” 2 miligrammosnak. Nézett ám a nyomdamester mikor meghallotta a legyártandó doboz darabszámot. :-DDDD. Ez is jól ment.

Sztereó: Most megérné valamit hamisítani? Mennyiből lehetne egy naposimot kihozni?
X:
A metandrosztenolon hatóanyag a legolcsóbb. Jó kapcsolatokkal 6-7 forintból ki lehetne hozni.

Sztereó: Mennyit lehet ezzel keresni hazai szinten?
X:
Ha benne vagy a körforgásban havi egymillió az biztos. Bár mostmár úgy érzem hanyatlóban van a kereskedelem! A hazai piac 80%-a hamisítvány! A legtöbbet hamisított az Anapolon. A legtöbb 15 miligramm metandrosztenolont tartalmaz.

Sztereó: Vannak magyarországon még hamisítók?
X:
Inkább Románia, Szlovákia és Németország ahol nagyban megy a hamisítványok gyártása. Vannak akik csak hamisítványok gyártására és forgalmazására vannak berendezkedve. Az a legjobb az egészbe, hogy a laikusnak meg tudják magyarázni „észérvekkel” hogy miért olyan olcsó a kínált anyag.

Sztereó: Növi hormon?
X:
Hamisítják. Sokszor HCG van az ampullákban. De láttam már olyan orosz növit hogy a benne lévő anyag inkább emlékeztetett a fűrészporra,mint az igaz anyagra. Még valami. Behozzák mostanában a kínai növit, ez igazi is, de el tudod képzelni hogy egy meleg konténerben, hűtés nélkül /általában jégszekrényt nem adnak mellé ?/ a hosszú szállítási idő alatt mi marad a hatóanyagból? Szar se! Kidobják a pénzüket az ablakon!

Sztereó: Te adsz el „kezdőknek” cuccot? És szerinted elítélendő a kokszolás? Naturál mozgalom?
X:
Soha nem adtam el kezdőknek cuccot! 18-20 éves kornál húzom meg a határtvonalat. Van nálam egy tehetséges 20 éves fekvenyomó srác, neki is csak napi 3 tabletta naposimot engedtem meg! Azt vallom hogy amíg valaki tizenéves, hozza ki magából természetesen a maximumot. A kokszolás egy szükséges velejárója az élsportnak! Sajnos a sportorvosok homokba dugják a fejüket! Elmondják, hogy ez mennyire rossz és káros. Pedig ez nem így van, ha az ember ésszel csinálja. Kellenének orvosok, akik melléállnának a badisoknak. Az első körben beszéljék le a szteroidokról, de a másodikban, ha ez nem megy, segítsenek neki, ahol tudnak! Az, hogy az orvos társadalom segíti az alkoholistákat és kábítószereseket a „betegségükben”, miért ne segíthetnék a rászoruló badisokat is? Nem kokszot kell, hogy adjanak nekik, csak egy kis figyelmet, hogy amit csinálnak, „jól” csinálják! Naturál mozgalom? Nincs naturál mozgalom! Erről mesélhetnék! Illetve vannak akik anyag nélkül edzenek, de azok izomzata azt a szintet üti meg, mint egy intenzívebb téglagyári munkásé!

Sztereó: Ennyi elég is. Köszi az interjút! …..kéne háromszáz napcsi! :-DDD Na szia!
X:
Isten áldjon!

Sztereó
“Az Edző”