Viszonylag nehéz erről a témáról jól és jót írni. Jól azért nehéz, mert kevés az információ, jelent szösszenet is inkább a cikkíró véleményét (leginkább), interneten olvasott félinformációkat, öltözői pletykákat oszt meg a tisztelt olvasóval. Jót meg igazán lehetetlen, a nők nagyon érzékenyek a visszafordíthatatlan mellékhatásokra, amelyeket itt kellő objektivitással fogok közölni.

Milyen tiltott szereket használnak a nők?

Az első kategória a zsírégetők, fogyasztószerek, egyéb varázslatok: a hiúság az emberi nem mozgatórugója, ezt régóta tudjuk, de sajnos hajlamosak vagyunk túlzásokba esni. Évekig rosszul kajálunk, nem mozgunk, nem figyelünk magunkra és a két hónap múlva esedékes nyaraláson úgy akarunk kinézni, mint egy fotómodell, vagy, mint egy testépítőbajnok/gatyareklám (férfiaknál). Hát ehhez támad fel a női lélekben (is) a vágy a csodaszerek után. Ennek megfelelően egyrészt mindenféle magazinokban megjelent, teljesen, vagy majdnem teljesen hatástalan ”hétkilóthétpercalatt” szereket használnak, másrészt egymást okosítják. A szerek első csoportja legfeljebb a pénztárcára lehet rossz hatással és etikátlan az árusításuk, lévén placebók, de egyéb veszélyt nem rejtenek magukban, sőt némi lelki támaszt nyújthatnak az éhezőnek. A második csoportba azonban már tiltott és veszélyes szerek is tartozhatnak. Ilyenek az effedrin, az effedrin-koffein-aszpirin, adipex, nikotin-tapasz, a spiropent, DNP. Térjünk ki hát ezekre egy kicsit:

  • Effedrin és ECA (effedrin-koffein-aszpirin): hatásukról rengeteg forrás található, neves testépítő magazinokban is láthatunk hirdetéseket a csodálatos hatásról. Kevés elérhető és érthető forrás van azonban a mellékhatásokról, amelyek ezen szerek elterjedtsége ellenére elég jelentősek lehetnek. A pozitív hatások egyértelműek: étvágy csökkenhet, energiával tölt el, a sejtszintő anyagcserét gyorsítja, javíthatja az aerob teljesítményt, megfelelő diétával ténylegesen nagy segítség lehet a makacs zsírrétegek ledolgozásában. Itt van azonban a feketeleves: mellékhatásai is vannak, sokszor sokkal erőteljesebbek, mint a hatások: remegés, nagyon erős és szapora szívdobogás, vérnyomás-emelkedés, szédülés, rosszullét, hányinger, arra hajlamosaknál agresszió, üldözési mánia. Bár sokan tagadják, függőséget okozhat, elhagyása depressziót, enerváltságot válthat ki. Hosszú távú használata megítélésem és egyes források szerint káros a szívre és a keringési rendszerre. Szokásos adagja egy teljesen egészséges ember számára 25 mg effedrin, az ECA adagolása általában előre meghatározott (egy kapszula tartalma: 25 mg effedrin, 200 mg koffein, 300 mg aszpirin.) Lehet hallani olyan lányokról, akik az ilyen kapszulákból négyet is lenyelnek egyszerre. Van értelme? Lehet-e javasolni hölgyeknek a szedést? Személy szerint ellene vagyok, de úgy vélem, hogy okos használattal, ciklizálva, kemény diéta és rendszeres kemény súlyzós edzés és kardió mellett sokat lendíthet alkalmazásuk a makacs zsírpárnák elleni harc során. De önmagában és négyszeres adagban használva értelmetlen és életveszélyes.
  • Adipex: étvágyelnyomó, enyhe tudatmódosító hatással rendelkező gyógyszer. Alkalmazását teljesen ellenzem. Általában a lusta, sportot utáló nők használják. Mellékhatásait tekintve hasonló lehet az effedrines aktushoz, de annál mélyebb elváltozásokat okozhat a pszichében. Amfetaminszerű hatást fejt ki és mellékhatásai hasonlóak, pszichés hozzászokást okoz és abbahagyásakor depresszióhoz vezet.
  • Spiropent/DNP: ezt a két szert nem véletlenül raktam egy csokorba. Ezt már az „okos” lányok használják, ugyanis ezeket testépítők is alkalmazzák, sikeresen. A spiropent/celnbuterol véleményem szerint jó alternatíva (termogenikus hatása miatt) az effedrinnel szemben, hatásai kedvezőbbek (jelentősebb az antikatabolikus hatás, kevesebb a mellékhatás) azonban sokaknál sokszor elviselhetetlen fejfájást okozhat, melyet tyrosinnal és guaranával csökkenthetünk. Mellékhatásai: kézremegés, szívdobogás, magas vérnyomás. Szokásos adagja: 80-140 mcg. Szedése nem okoz függőséget, viszonylag biztonságos szer. A DNP azonban külön történet, akit érdekel az olvassa el az idetartozó leírást (cikk), előzetesen csak annyit, hogy őrült, aki ezt használja.

A második kategóriába az anabolikus szteroidok tartoznak. Ezeket a szereket a ténylegesen erősödni, izmosodni vágyó nők használják. Általában el lehet mondani, hogy a hölgyek ezeket a szereket hosszú-hosszú edzésben eltöltött évek, különféle táplálékkiegészítők elfogyasztása után, csalódottságukban kezdik el szedni. El kell fogadni ugyanis, hogy a nők hormonháztartása jelentős izomzat felépítését nem teszik lehetővé. Megdöbbenne az átlag, naiv ember, hogy milyen minimális az az izomzat, amit egy hölgy dopping nélkül tud felépíteni.

Tisztáznunk kell a hormonális okokat is. A nők és a férfiak többek között a hormonháztartásukban különböznek, ennek hatása látszik mind a külső, mind belső tulajdonságaikban. A fizikai erőért, az izmok növekedéséért nagy vonalakban a férfihormonok felelősek.
Logikusan adódik tehát, hogy ha egy nő férfihoz hasonló mennyiségű izomzatot szeretne felépíteni, akkor a hormonrendszerét is ahhoz hasonlóvá kell tennie. Ez azonban jelentős veszélyeket hordoz magában. Végleges férfiasodás, amely néhány nagyon kedvezőtlen következménnyel is járhat mind esztétikailag (szőrösödés, arc férfiasodása) mind egészségügyileg (meddőség, magas vérnyomás, szívinfarktus, enyhébb szerek esetében is előfordul a menses kimaradása, rendszertelenné válása). A hölgyek ritkábban halnak meg szívinfarktusban, agyvérzésben, mint a férfiak. Védettséget kapnak ugyanis a magasabb ösztrogénszintjüktől, mi történik akkor, ha férfi mennyiségű tesztoszteron kerül a szervezetükbe? Bizony-bizony, ez a védettség jelentősen csökken.

Nézzük milyen szereket használhatnak a nők kisebb kockázat mellet:

  • Primabolan, primabolan depot (10-25 mg naponta): egyes források emlegetnek napi 100 mg mennyiséget is, számomra nem tűnik ésszerűnek egy szerből nagy dózisokat alkalmazni, a mellékhatások hatványozottan előjöhetnek
  • Oxandrolone (5-15 mg naponta). Úgy gondolom, hogy ez az egyik legjobban használható szer a nőknél, bár extrém 40-50 mg hatóanyag már itt is veszedelmes lehet. A szer magas ára azért garancia arra, hogy nem ez lesz az a szer, amely túladagolása végzetessé válik
  • Winstrol, Winstrol depot (10-20 mg naponta): jó barátunk a winyó már nagyobb kockázatú szer, mégis nagyon elterjedt a hölgyek körében. Itt már jelentkezik némi androgén hatás. Elterjedésében nagy szerepet játszik, hogy viszonylag könnyen beszerezhető, olcsó és hatékony

Ezen szerekből maximum 6-8 hétig tartson egy-egy kúra.

Nagyobb kockázatú szerek:

Az igazán erősödni vágyók ezeket általában bevetik. Alapvetően nem hobbigyúrós lányoknak találták ki őket. Az férfiasodás első jelei ezen szerek használata közben jelentkeznek erőteljesen.

Antiösztrogének: Nőknél észrevehető változásokat hozhatnak, a szteroid kombináció még erősebbé teszi. A nők “előnytelen” ösztrogén túlsúlyos állapotban vannak, ezen a Nolvadex és Proviron segít. A Nolvadexre bőven elég hagyatkozni.

Kerülendő szerek:

Minden tesztoszteron készítmény, halotestin. Ha mégis tesztoszteron, akkor propionát, abból is a vízben oldódók.

Néhány kúra, melyet nem ajánlunk, de tudjuk róluk, hogy használatban vannak:

1.)

HétDecaWinstrolProvironNolvadexSpiro
1. Hét100mg/hét25mg/nap10mg/nap
2. Hét100mg/hét25mg/nap10mg/nap
3. Hét100mg/hét25mg/nap10mg/nap
4. Hét100mg/hét6mg/nap25mg/nap10mg/nap
5. Hét100mg/hét7mg/nap10mg/nap
6. Hét100mg/hét7mg/nap50mcg*2*nap
7. Hét100mg/hét50mcg*2*nap
8. Hét100mg/hét50mcg*2*nap

A fenti kúra egy brutálabb darab egy az egyben átvéve, nem javasolható. Ésszerűbb megoldás átalakítani :

2. )

HétDecaWinstrolNolvadexSpiro
1. Hét50mg/hét10mg/nap
2. Hét50mg/hét10mg/nap
3. Hét50mg/hét10mg/nap
4. Hét50mg/hét6mg/nap10mg/nap
5. Hét50mg/hét7mg/nap10mg/nap
6. Hét50mg/hét7mg/nap20mcg*2*nap
7. Hét50mg/hét30mcg*2*nap
8. Hét50mg/hét30mcg*2*nap

Egy még veszélytelenebb, de még mindig erős változat:

3.)

HétAnavarWinstrolNolvadexSpiro
1. Hét5mg/hét10mg/nap
2. Hét5mg/hét10mg/nap
3. Hét5-(10)mg/hét10mg/nap
4. Hét5-(10)mg/hét6mg/nap10mg/nap
5. Hét5-(10)mg/hét7mg/nap10mg/nap
6. Hét5-(10)mg/hét7mg/nap40mcg*2*nap
7. Hét5-(10)mg/hét60mcg*2*nap
8. Hét5-(10)mg/hét80mcg*2*nap

*A jól tolerált dózisig lehet emelni.
Két részre osztott kúra:

4.)

HétPrimabolanDecaWinstrol
1. Hét10mg/nap50mg/hét
2. Hét15mg/nap50mg/hét
3. Hét20mg/nap50mg/hét
4. Hét25mg/nap50mg/hét
5. Hét
6. Hét
7. Hét
8. Hét50mg/hét4mg/nap
9. Hét50mg/hét6mg/nap
10. Hét50mg/hét8mg/nap
11. Hét6mg/nap
12. Hét4mg/nap

5.) És egy egyszerű nyolchetes winyó:

HétWinstrol depotSpiropent
1. Hét50mg (kétszer 25 mg)
2. Hét3*50 mg
3. Hét3*50 mg
4. Hét3*50 mg
5. Hét3*50 mg
6. Hét3*50 mg
7. Hét3*50 mg
8. Hét50 mg (kétszer 25 mg)
9. Hét80 mcg
10. Hét120 mcg
11. Hét120 mcg
12. Hét40 mcg

Mindenkinek egyénileg és személyre szabottan kell megtereznie a kúráját, nem jó ötlet változtatás nélkül átvenni mások ötleteit. A női kúrák kockázata nagy.

Befejezésül nem beszéltünk még néhány speciális női szempontról. Azok a nők, akik anabolikus szteroidokhoz nyúlnak, általában „izmos” közegben léteznek. Párjuk általában testépítő, testépítő versenyző. Mi vagyunk a szűk kisebbség. Számunkra örömet okoz egy izmos női test látványa, persze a mértékeken már mi is vitatkozni szoktunk. A nagy többség számára azonban az izmos nő nem szép, jó esetben megbámulni való csodalény, rossz esetben gusztustalan férfias szörny. A hölgyeknek esztétikai megfelelési kényszerük van, ez azt jelenti, hogy munkájukban, a magánéletükben sokkal-sokkal fontosabb, hogy beleférjenek egy sztenderd megjelenésbe, az ettől eltérőket általában a társadalom bünteti. Mellékesen jegyzem meg, hogy míg egy kövér nőt simán elfogadnak egy menedzseri állásban, nehezen tudom elképzelni, hogy ugyanolyan egyszerű dolga lenne egy viszonylag izmos nőnek.

A magánéletben is komoly gondokat okozhatnak a nagy izmok. A legtöbb férfit elijeszti az a tudat, hogy a párja izmosabb, erősebb is lehet, mint ő. Gondolják hát végig a hölgyek a szteroidozást. Lehet, hogy a jelenlegi életükben elismerést és boldogságot kapnak a mellékhatások mellé, de mi lesz, ha ezek a körülmények változnak.

És még valami: ne felejtsük el, hogy az izmokat nagyon gyorsan elveszíthetjük, de a mellékhatások egy része maradandó.

Mindezek mellet és ellenére: ÉLJENEK SOKÁIG AZ IZMOS ÉS ERŐS NŐK!

Jokerface